-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
  LİYAKAT + PERFORMANS = KALİTE 22.09.2016
Ziya Karatekin  /  Çiftlikköy Yazıları
 Yazarın Diğer Yazıları
 KENTİN YAPAY DÜNYASINDA İNSANİ OLANA DOĞRU-II
 KENTİN YAPAY DÜNYASINDA İNSANİ OLANA DOĞRU
 KÜTÜPHANE VE MEDENİYET
 LİYAKAT
 AKİF
 SİNİR UÇLARIMIZLA OYNAYAN TERÖR
 BİRLİK RUHU
 'ESKİLERİN MASALLARI' VEYA KENDİMİZLE YÜZLEŞME
 (15 TEMMUZ ORDU MİLLET DESTANI'NDAN) SELA
 (15 TEMMUZ ORDU MİLLET DESTANI'NDAN)
 15 TEMMUZ ORDU MİLLET DESTANI'NDAN
 (15 TEMMUZ ORDU MİLLET DESTANI)
 BABA VE OĞUL
 MAHALLİ YAKLAŞIMLA EVRENSEL OLAN KAVRANIR MI?
 ANLAMAK
 LİYAKAT + PERFORMANS = KALİTE
 15 TEMMUZ MUHASEBESİ
 ILIMLI İSLAM PROJESİ YAHUT KAPİTALİZME YENİ YOL ARKADAŞI
 15 TEMMUZ'DA NE OLDU? (2)
 15 TEMMUZ'DA NE OLDU?
 ANLAMAK
 ALGI VE GERÇEKLİK
 O BİR KAHRAMANDI
 TARİH VE EDEBİYAT
 KÜTÜPHANE VE MEDENİYET
 HOCA
 BİR KİTABIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
 EBR-İ NİSAN VE ZEHİRLENEN DÜNYA
 FELAKETLER KARŞISINDA SINANMA
 AKREBİN KISKACI YAHUT CİNS ATLAR
 LİYAKAT
 ÜÇÜNCÜ DALGA
 MAHALLİ YAKLAŞIMLA EVRENSEL OLANA ULAŞILIR MI?
 TÜRK ŞİİRİNDE AŞK
 TÜRKÜ TADI
 SON BİR SÖZ VEYA HANGİ GERÇEKLİK?
  ŞİİRİN ZORUNLULUK OLMASI VE OLUŞUM EVRELERİ (2)
 ŞİİRİN ZORUNLULUK OLMASI VE OLUŞUM EVRELERİ
 Tarihsel Macera
 ŞİİR VE GERÇEKLİK (1)
 DELİ GÖMLEKLERİ
 ÇARŞAMBA SÖYLEŞİLERİ
 KALİTE
 EV
 ALGI VE GERÇEKLİK
 KÜLTÜR SANAT KENTİ YALOVA
 YALOVA' YA " FESTİVAL KÖYÜ" ÖNERİSİ
 ALGI VE GERÇEKLİK
  HEMŞERİLİK
 DELİ GÖMLEKLERİ
 EŞYANIN HAFIZASI
 EV
 TURİZM HAFTASI
 KÜTÜPHANE VE MEDENİYET
 Yeni eğitim öğretim yılının düşündürdükleri
 TÜRKİYE TASARIMI VE TÜRKİYE'NİN SEÇİMİ
 KENTİN YAPAY DÜNYASINDA İNSANİ OLANA DOĞRU-II
 YALOVA'DA ÇINARIN DALI KESİLMİŞTİR
 YENİ BİR YILIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
 ÇİFTLİKKÖY'ÜN BORULARI
 Değerli dostlar,
 TARİHİ YENİDEN ANLAMAK ÜZERİNE
 

Kalite, bir nevi atığından ayrıştırılmış; damıtılmış, rafine edilmiş, halis hale getirilmiş, yani nitelik kazandırılmış cevher gibidir; onu seçmiş olmaktan dolayı içiniz daima rahat olur. Güven teessüs eder; güven verir güven kazandırır.

 

Geçtiğimiz günlerde kurum içi çalışanlarımıza bir dizi hizmet içi eğitim semineri verilirken, ben orada, Amerikan Siyahi Hareketi'nin öncüsü Martin Luter King'e ait bir sözü naklettim. Şöyle diyor, Martin Luter King: "Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse, Micheangelo’nun resim yaptığı Beethoven’in beste yaptığı veya Shakespeare’in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürülsün ki gökteki ve yerdeki herkes durup burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin."

 

Evet, Allah'ın kelamında belirttiği 'varlıkların en şereflisi' payesine muhatap olan insana yakışan da bu payeye uygun işler yapmak olacaktır. Bu nitelik, duruşumuz, yürüyüşümüz, davranışlarımız, tercihlerimiz, özel ve resmi alanda iletişimimiz, işimiz, üretimimiz ve görüntümüze kadar düşünebildiğiniz her şeyle ilgili ve ilişkili olmak durumundadır; bu bizi insan yapar!

 

Dünyada çeşitli alanlarda yarışmalar, olimpiyatlar düzenlenir ve orada elde edilen sonuçlar o alanın çıtasını belirler, yani bu, kalitenin çıtası demektir. Kimse daha aşağıdaki çıtayı onun karşısına standart olarak getirip koyamaz.

 

İşte kalite anlayışımızda da ölçümüz daima bir işin evrensel ölçüleri olmalıdır. 'Benim için, Yalova için, Ülkem için bu kafidir' deme hakkına hiçbirimiz sahip değiliz; bunu dediğimiz anda ikinci ligi, ikinci sınıf insan olmayı kabullenmiş oluruz ki, bunu hiç birimizin kendine yakıştırabileceğini düşünmek istemem.

 

Geçmişte, özel sektörde bulunduğum günlerden bir müşterimin sözü daima zihnimde çakılıdır: "Bir işi ya yapacaksın, ya yapmayacaksın; eğer yapıyorsan, en iyi şekilde yapacaksın." Mutlaka el elden üstündür, iyinin hep daha iyisi olacaktır buna şüphe yok; burada vurgulamak istediğimiz, herkesin en iyiyi hedefleyerek yapabileceğinin en iyisini ortaya koymasıdır. Herkesin işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştığı bir dünyayı düşünün... Orada güven sorunu olur mu? Bu aynı zamanda ahlaklı bir dünyadır.

 

Bizim, gelişmişlikte geri düşen bütün ülkelerle birlikte yaşadığımız ortak sorun, Allah'ın tüm insanlara eşit sunduğu akli melekeleri kullanma noktasındaki niteliksiz tutumumuzdur; bu hem bir ısraf, hem de bir kalite sorunudur. Hem bu akli melekelerin sınırlarını, hem de onların bize sunacağı keşif, icat ve üretim verimliliğinin sınırlarını zorlamamamız, ne yazık ki aynı zamanda karşımıza ahlaki bir sorun olarak çıkmaktadır.

 

Kalite, atıklarından arınmış cevher gibidir; onu seçmiş olmaktan dolayı içiniz daima rahat olur. Güven teessüs eder; güven verir güven kazandırır. Markaların tercih edilmesinin nedeni de budur.

 

Millet olarak, maddi ve manevi dünyası onarılmış, yeniden marka sayılacağımız günlere ulaşmak umudunu korurken, liyakati esas alan ve performansa dayalı çalışma sistemini gözardı etmememiz gerektiği çok açık biçimde kendini gösteriyor. Görmezsek üzülürüz. Umarım yaşadığımız bunca badireden sonra bu yönde bir çıkış yolu buluruz.

 Sevgi, saygı ve tebessümle...

 

Ziya KARATEKİN

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!