-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 17 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
  Okullara 2 haftalık mola 23.01.2020
Zekeriya Ören  /  PSİKO-YAŞAM
 Yazarın Diğer Yazıları
 DEPREMİN ÜZERİMİZDEKİ ETKİLERİ
 Okullara 2 haftalık mola
 Evlilikteki Sorunların Birçoğu Beklentilerin Yüksekliğinden
 Televizyon Dizilerinin Topluma Etkisi
 Akran Zorbalığı
 

Çocuklar karne aldı ve 2 haftalık tatil maratonu başladı. Anne babaları karneyi sosyal medyada paylaşma yarışı sardı. Ancak unuttuğumuz bir şey var “Karneyi sosyal medyada paylaşmak, bazı çocukların kendisini yetersiz hissetmesine sebep olur!”

Bazı ebeveynler çocuklarının karnesini sosyal medyada paylaşarak çocuğunu başka çocuklarla kıyaslıyor... Bunlar çocuğa yapılacak kötü şeyler. Çünkü çocukların kendilerini eksik, değersiz hissetmelerine neden olur. Artık tatil başladı, çocukların bol bol oyun oynayıp sosyalleşmesine fırsat vermek gerekir.

Çocuklara anne ve babası için değil, kendisi için eğitim aldığını anlatmak gerekir. Anne-babalar da çocuklarının notlarına değil, ne kadar öğrendiklerine odaklanmalı. Çocuğa “Bu dönem neler öğrendin, seni en çok hangi öğrendiklerin etkiledi?” demek onun üzerinde çok daha olumlu etki yapar.

Anne-babalar karneyle ilgili duygusal tepkiler vermemelidir. Eğer karne notları düşük geldiyse bunun sebebini sorgulamalılar. Çünkü burada ‘sonuç’ değil ‘neden’ önemlidir. Çocuğun notlarının kötü gelmesinin kaynağı bulunabilirse çözüm de kolayca ortaya çıkacaktır. Derslere yeteri kadar çalışmama, çalışma ortamının kötülüğü, okulun yetersizliği veya çocuğun odaklanma sorunları gibi sebeplere dikkat edilmeli. Bazen yapılması gereken sadece çocukla ilgili değildir. Okulda veya öğretmende bir sorun varsa, ailenin uygun bir şekilde müdahale etmesi ve sorunu çözmesi gerekir. Bazı çocuklar öğrenme sorunları, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, duygusal ve davranışsal sorunlar yüzünden başarısız olabilir. Bu sorunları erkenden tespit etmek eğitim hayatına olumlu katkılar sağlayacaktır. Özellikle küçük çocuklarda, işitme ve görme ile ilgili bir sorun olmadığından emin olmak da çok önemlidir.

Çocuklar tatilde neler yapmalı?

Gezip, oyun oynasınlar.

Arkadaşlarıyla zaman geçirsinler.

Kitap okusunlar.

Ailecek zaman geçirin. Bu etkinlikler hem siz ebeveynlere hem de onlara çok iyi gelecektir.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!