-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de sokak hayvanları güven altında   09.01.2017  
   Çiftlikköy Belediyesi bünyesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde ilçe bulunan bakıma ihtiyaç duyan kedi ve köpekler için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
   

2016 yılında Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne 505 sokak hayvanı gelirken, 380 sokak hayvanının aşılama, 372 sokak hayvanının kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirildi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, geçtiğimiz yıl yenilenen kulübelerle birlikte barınağın yeni bir yüz kazandığını dile getirerek, her zaman olduğu gibi sokak hayvanlarına gereken önemi vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Silpagar, “Uzmanlarımız hassasiyetle çalışıyor”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Çiftlikköy Belediyesi olarak sokak hayvanlarının bakımı, rehabilitasyonu ve diğer işlemler için konusunda uzman ekibimiz hassasiyetle çalışıyor. Halkımızın da gösterdiği duyarlılık bizleri memnun ediyor. Elimizden gelen hizmetin en iyisini yapmaya her zaman devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

2016’da 505 sokak hayvanı merkeze geldi

2016 yılı içinde Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen toplam hayvan sayısı 505 olurken, kısırlaştırılan hayvan sayısı 372, aşılanan hayvan sayısı 380, işaretlenen hayvan sayısı 372, sahiplendirilen hayvan sayısı 24, sahipli müdahale edilen hayvan sayısı 7 ve alındığı bölgeye bırakılan 417 olarak gerçekleşti. Rehabilitasyon merkezinde köpekler için 15 barınak, kediler için ise 6 kedi evi bulunuyor. Yaklaşık 2 dönümlük arazide kurulu olan barınağa Çiftlikköy Belediyesi’nin 444 89 12 no’lu çağrı merkezi hattından ulaşılabiliyor.

Sokak Hayvanları Rehabiltasyon Merkezi Veteriner Hekimi Elif Gümüşalan,  yavru ve yetişkin köpeklerin ayrı bölümlerde barındığı merkezde rehabilitasyonu tamamlanan sokak hayvanlarının alındığı bölgeye geri bırakıldığını ifade ederek, “İlçemizde sokak hayvanlarına kuduz aşısı, kısırlaştırma ve çip uygulaması gerçekleştiriyoruz. Yaralı ve hastalıklı köpek ve kedilere bakıyoruz” diye bilgi verdi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!