-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Anaçardı çalışmalara başladı   27.12.2016  
   Geçtiğimiz günlerde Halil Ayvaz'ın yerine Çİftlikköy Ziraat Odası Başkanı seçilen Mehmet Anaçardı yeni göreviyle ilgili açıklamalarda bulundu.
   

8 yıldır Çİftlikköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu'nda görev yapan Mehmet Anaçardı; "Halil Ayvaz'ın sağlık sorunları nedeniyle istifasından dolayı arkadaşlarımız başkanlığa bizi münasip gördü. Beni bu göreve layık gördükleri için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Çalışmıyor imajını yıkacağız

Konuşmasına devam eden Anaçardı; "Çiftlikköy Ziraat Odasının eskiden çalışmıyor’ gibi bir imajı vardı. Bu imajı yıkmaya çalışacağız. Çiftçimize ziraat odalarının nasıl işlediğini, ziraat odalarının çiftçiye nasıl faydalı olabileceğini anlatacağız. Devletimizin sağladığı her türlü imkanı bilinçli olarak çiftçimize aktaracağız" dedi.

ÇKS sistemine eğilim arttı

Çİftçi Kayıt Sistemine başvuru süresinin, 31 Aralık 2016'ya kadar uzatıldığını söyleyen Anaçardı son günlere yaklaşıldıkça talebe bağlı olarak yoğunluğun arttı.

Bizim öncelikli amacımız çiftçinin, çiftçi kayıt sistemine kayıt olma eğilimine karşılık vermek. Bizim odamıza bağlı Altınova ve Çİftlikköy İlçesi köyleri başvuru için bize müracaatta bulunabilirler.

Çiftçiler devletin çiftçiye sağladığı imkanlardan yararlanabilmek için bu sisteme kayıt yaptırma mecburiyetinde. Müracaat için öncelikle müracaat yapan kişinin çiftçi olması gerekiyor. İkinci olarak da tapulu veya kira sözleşmeli arazisi olduğunu belgelemeli ve arazisine ne ektiğini belirtmeli" ifadelerine yer verdi.

Sulu tarım çeşitliliği arttıracak

Devletin yaptığı göletlerden faydalanarak sulu tarıma geçileceğini ifade eden Anaçardı, köylere döşenen sulama sistemleri sayesinde üreticinin sulu tarıma geçeceğini söyledi. Anaçardı sulu tarıma geçilmesiyle beraber ürünlerde çeşitliliğin artacağını belirtti.

Tarım sigortası müjdesi

Anaçardı konuşmasının sonunda, önceden bölgemizde sigorta imkanı olmayan hububat, arpa, buğday vb. ürünlere devletin artık sigorta imkanı sağlayacağı müjdesini verdi.

Anaçardı 28 Aralıkta Çiftlikköy Kaymakamlığında düzenlenecek tarım sigortası bilgilendirme toplantısıyla bölge çiftçisine gerekli bilgilerin aktarılacağını belirtti.

Haber: Erden Sibel TÜRK

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!