-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Sesini duyan var!   12.12.2016  
   Ülkemizin 1999 da yaşadığı büyük felaketin ardından önemi bir kez daha anlaşılan Mahalle Afet Gönüllülerinin Yalova Şubesi bir gece düzenleyerek katılımcılarına sertifikalarını verdi.
   

Gecenin düzenlenmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan MAG-Der Başkanı Sabri Karaçam, “2015 yılında Çiftlikköy’den katılan arkadaşlarımızın aldıkları eğitim sonunda kursiyerlerimize sertifikalarını vermek amacıyla bu geceyi düzenledik.Şimdiye kadar bu sertifikaların verilmesi neden gecikti derseniz, enkaz alanımıza helikopter pisti yapıldı ve bizde enkaz tatbikatı yapamadık dolayısıyla eğitim yarım kalmıştı. Kendi imkanlarımızla enkaz eğitimini tamamladık. Mahalle Afet Gönüllülerinin önemini hem Yalova halkına hem yöneticilerimize anlatmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Çünkü deprem kuşağında yaşıyoruz.Bu bölgede oluşacak bir depremde 6 il ve 20 milyonluk bir nüfus etkilenecek.” dedi.

Kandilli rasathanesinin açıkladığı rakam 30 bin bina yıkılacak buda iyi niyetli bir açıklama aslında diyen Karaçam, “ İTÜ 70 bin binadan bahsediyor.30 bin binada çalışmak için 1 milyon arama kurtarma ekibi gerekiyor.Buda sadece İstanbul için. Yalova’ya ekipler büyük ihtimal yönlendiremez çünkü yeterli ekip yok.Kendi yağımızla kavrulmak zorundayız.Mahalle afet gönüllüleri olarak bir eğitimlerimize devam ediyoruz.Fakat bu yeterli değil. Yerel idarelerden yeterli destek görmüyoruz.
Bizim afet öncesi eğitime yönelik çalışmalarımız devam ediyor, örneğin afet haftası dolayısıyla 14 bin kişiye okullarda birebir eğitim verdik. 17 Ağustos haftası Yalova Belediyesi Umut Merkezi’ndeki kursiyerlere bir eğitim verdik. İsteyen STK’lara zaten eğitim veriyoruz. Yer sıkıntımız olmasına rağmen halkı bilinçlendirmek için eğitimlere devam ediyoruz.Kurtarma ekiplerinin yeterli sayıya ulaşmak için yerel yönetimlerin ve halkın desteğine ihtiyacımız var” dedi.


“Mahalle Afet Gönüllülerinin kuruluş amacı önce kendi çevresine, ailesine ve komşularına yardıma en önce koşma amacıdır” diyen Karaçam, “1999 depreminde bunun acısını yaşadık kurtarma ekipleri 2.veya 3.gün geldi Yalova’ya.Halkı bilinçlendirerek, deprem anında ve deprem sonrası yapılacakları gösteriyoruz.1999 depreminde yaralananların %50’si eşyaların düşmesiyle meydana geldi. Ölenlerin %3’ü de bu eşyalar nedeniyle ölmüş.” ifadelerini kullandı.
Ülkemizde maalesef tehlike gelmeden önlem almıyoruz ve tehlike anında ne yapacağız diye panik yapıyoruz diyen Başkan Karaçam, “Mesela yurt yangınında çocuklarımız öldü. Yangın anında ne yapmak gerektiğini konusunda bilinçli olunsaydı belki o kadar ölüm olmayacaktı.Biz diyoruz ki deprem olmadan önlemlerimizi alalım,toplanma yerlerimizi belirleyelim halk ne yapacağını bilsin.Toplanma yerlerimiz belirlenmeli yardım konteynerı konmalı,yaralılara ilk müdahale yapılacak ilk yardım malzemeleri oralarda muhafaza edilmeli.İnsanlarımız maalesef her şeyi çabuk unutuyor.Fakat deprem gerçeği her an bizimle ve biz buna hazırlıklı olmalıyız.Yerel idareler bu hazırlığın içinde olmalı mutlaka. Ne yazıkki bir umursamazlık var.Çiftlikköy Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a teşekkür ediyorum. Bize her konuda yardımcı olacağına dair söz verdi.” dedi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!