-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Üreten Çocuklar Küçümenlerde...   26.06.2016  
   Yalova Çiftlikköy’de bulunan Özel Küçümenler Anaokulu ile Maker Kamp’ın ortak düzenlediği maker eğitimleri ile Özel Küçümenler Anaokulu, Yalova’da ilk "Maker Kreş" etkinliği yapan kurum oldu.
   

 

 Çocukları tüketime değil üretime odaklayan eğitimlerde öğrenciler farklı projeler ortaya çıkardı. Hayal eden, tasarlayan, üreten ve paylaşan çocuklar yeni deneyimler elde ettiler.

"Arttırılmış Gerçeklik" İle Karakter Oluşturdular

Çocukları üretime teşvik eden yeni nesil eğitim programları ile Özel Küçümenler Anaokulu'nda ilk üretim gerçekleşti. Bilgisayar yada telefon oyunlarıyla bu yaşlarda tanışan çocuklar bu sefer oyunlardaki karakterleri kendileri tasarladılar. Tasarımlarını bitiren çocuklar karakterlerinin üç boyut kazanarak karşılarında belirdiğini gördüklerinde farklı bir deneyim yaşadılar. Daha erken yaşlarda arttırılmış gerçeklik teknolojisini deneyimleyen çocukların hayalleri daha da ileri gitti.

 

Meyvelerden Piyano Tasarladılar

Arttırılmış gerçeklik atölyesinden sonra meyvelerden kendi piyanolarını yapan çocuklar hem öğrendiler hem de hayal ettikleri piyanoyu ürettiler. "MakeyMakey" eğitimi ile piyanolarını üreten çocuklar ardından ürettikleri piyano ile notaları öğrendiler.

Son olarak kendileri için bir yarışma tasarlayan çocuklar, kendi butonlarını tasarladıkları ve sistemini planladıkları yarışmaları üreterek kendi aralarında yarıştırlar.

Bu kapsamda bir ilki gerçekleştiren Özel Küçümenler Anaokulu, bu eğitim programının Maker Kamp ile yıl boyunca devam edeceğini belirtti.

Çocukların hayal gücünü harekete geçirerek düşünme, planlama, üretme becerilerini geliştiren Maker Kamp etkinlikleri günün sonunda öğrencilere verilen "Maker Kamp Üreten Çocuk Belgesi" ile tamamlandı.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!