-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Yaşayan Efsaneler – Osman Bakay   23.06.2016  
   Çiftlikköy’de 1980 yılından bu yana ‘ Mezar İşlemleri’ ile ilgilenen Osman Bakay, Çiftlikköy’de “ Yaşayan Efsaneler” arasında yer alıyor.
   

1936 Çiftlikköy doğumlu 3 çocuk sahibi olan Osman Bakay’ın 2 oğlu 1 kızı var. Çocuklarını iyi bir şekilde yetiştiren Bakay, her birini iş sahibi yapmış.

 

1979 yılında Devlet Üretme Çiftliği’nden emekli olan Bakay, 1980 yılından bu yana Çiftlikköy’deki  Mezar İşlemlerinde görev alıyor.  Mezar işlemlerinin ondan sorulduğunu belirten Bakay, eski mezarlıkta en az 450 mezarı kendisinin yaptığını belirtti.

Yakınlarımızı ve sevdiklerimizi son yolculuklarına uğurladığımızda arayacağımız tek kişi olan Bakay, görgülü, nazik ve mütevazi kişiliğiyle Çiftlikköylülerin sevdiği bir kişi.

 

Baba mesleğine devam eden Bakay’ın ufak oğlu da yeni mezarlıkta çalışıyor. Çiftlikköy’ün Osman ağabeyi her iki mezarlıkta deyim yerindeyse mekik dokuyor. Fazla konuşmayı hiç sevmiyor.

Normal bir mezarında 2000 lira civarında mal olduğunu, yeni mezarlıkta 2 kişilik toprak bedelinin 1500 lira bedelle satın alındığını, defin işlemlerinin tümünün belediye tarafından ücretsiz yapıldığı ifade etti.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!