-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  ÇİFTLİKKÖY’DE SENARYOLU YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI   11.06.2016  
   Çiftlikköy’de senaryo gereği kaymakamlık binasında çıkan yangında bina tahliye edildi. İçerde mahsur kalan iki şube müdürü de merdivenli itfaiye aracıyla kurtarıldı. Heyecan dolu tatbikatı Kaymakam Karabulut ve Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz da ilgiyle takip etti.
   

KAYMAKAMLIK BİNASI TAHLİYE EDİLDİ

Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün Çiftlikköy Kaymakamlık Binası’nda gerçekleştirdiği tatbikat heyecanlı anlara sahne oldu. Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı daha önceden belirlenen senaryo doğrultusunda yapıldı. Senaryoya göre öğleden sonra binada yangın çıktı. Yangını gören personel, binada çalışan personel ve vatandaşları yangın uyarı sistemiyle uyardı. Yapılan anons sonrası içerdeki herkes tahliye alanına yönlendirildi.

MAHSUR KALANLAR İÇİN OPERASYON

Tahliye sonrasında ikinci katta mahsur kalan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Tanyeri ve Cemalettin Özyurt, pencereden merdivenli itfaiye aracına alınarak bina dışına çıkarıldı.  Binada mahsur kalan başka kimse olması ihtimaline karşı, bina önünde kurtarma yatağı açıldı. Herkesin tahliye edildiği anlaşılınca, kaymakamlık binası toplanma merkezinde temsili ateş yakılarak yangın söndürme personellerine söndürme tatbikatı yapıldı.

“TATBİKAT BAŞARILI GEÇTİ”

Tatbikatla ilgili bilgi veren Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden Süleyman Çark, “İtfaiye Müdürlüğü olarak 8 personel, 1 merdivenli araç, 1 kurtarma aracı ve1 ambulans ile bu tatbikatta görev yaptık. Geçtiğimiz hafta da teorik eğitimleri belediyemizin kültür merkezi salonunda vermiştik. Çiftlikköy Kaymakamlığı’ndan gelen talep üzerine bu tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatımız gayet başarılı geçti. Katılan tüm personele teşekkür ediyoruz. Hiçbir sıkıntının yaşanmadığı bu tatbikatta herkes görevini yaptı. Olası bir yangına karşı ne kadar bilgili olduklarını gösterdiler. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!