-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 08 Mayıs 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi Çiftlikköy’de Açılıyor   10.06.2016  
   Çiftlikköy ilçesinde 2016 – 2017 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek olan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler ağırlıklı İmam Hatip Lisesi olacak.
   

Yalova Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Duran hafta içi Yalova’daki Yerel ve Ulusal Basın temsilcileri ile İftarda bir araya geldi. Yalova’nın eğitimine katkı sağlayacak 3 yıllık Stratejik plan hazırlandığını belirten Turan, Okul çeşitlerinin arttırılacağını da belirtti. Çiftlikköy İlçesinde Fen ve Sosyal Bilimler ağırlıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıacağını belirten Turan; Çiftlikköy’de Eylül ayında bir okul açılışımız var. Bu okulumuz Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak açılıyor onayı geldi ama bunu farklı bir imam hatip lisesi yapacağız. Fen Bilimleri ağırlıklı İmam Hatip Lisesi yapacağız.. İmam hatip lisesine Fen Lisesinin müfredatını da giydirmiş olacağız. Öğrenci İmam Hatip Lisesinin müfredatını alacak aynı zamanda Fen lisesinin müfredatını da vereceğiz. Türkiye’de bu anlamda birkaç proje okulu var bu da onlardan bir tanesi olacak. Bu projeyi uygulayabilecek alt yapıda olmamız lazım. İdarecimizle, Öğretmenimizle ve öğrencimizle bu alt yapıyı oluşturmak gerekecek.  Çünkü öğrenci fedakârlık gösterip meslek derslerinin yanı sıra Fen ağırlıklı derslerde alması gerekecek. Bu şekilde öğrenci çok rahatlıkla Tıp Fakültesine gidebileceği gibi İmam Hatip Liselerinden mezun olanların sadece İlahiyat Fakültesine gitti bilgisi de ortadan kalkacak.”dedi.

Turan; “Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören ve insan ve toplum bilimlerine ilgi duyan öğrencilerin kabiliyetleri doğrultusunda gelişmelerini sağlamak; bilim ve medeniyet  tarihimizde   öne   çıkan  sosyal   bilimcileri,   düşünürleri tanımaları ve onların hayatları, eserleri ve etkileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak; daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, kendi medeniyet   değerlerimizin   farkında   olarak   yetişmelerine   ve   bu   bilinçle   sosyal   bilimler alanında yüksek öğrenime devam etmelerine katkı sağlamak amaçlı pilot uygulama yapılması ve bu uygulamanın da Türkiye’deki 8.okul olarak Yalova Çiftlikköy İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde yapılması kararlaştırıldı.” dedi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!