-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
   Çiftlikköy’de ‘Türkçe Tabela’ Projesi   20.05.2016  
   Çiftlikköy Gaziabdurrahman Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları ‘Türkçe Tabela’ projesi kapsamında iş yerlerinin Türkçe isim kullanmasına yönelik çalışma başlattı.
   

Proje yöneticisi öğretmen Ayşe Göktepe ve 5 öğrenci Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ı makamında ziyaret ederek projelerini ve Çiftlikköy’de düzenledikleri anketlerin sonuçlarını paylaştılar.

‘Dikkat çeksin diyenler yüzde 22,5’..

Gaziabdurrahman Ortaokulu öğrencileri, Çiftlikköyde Türkçe ve yabancı isim kullanan 32 iş yerini gezerek, bunun nedenlerini sordu. Öğrenciler 76 vatandaş ile konu hakkında anket yaptı. Proje yöneticisi öğretmen Ayşe Göktepe, “Bu güzel ülkemizde güzel Türkçemizi kullanma bilincini uyandıralım istedik. Çiftlikköy’de konu ile ilgili anket düzenledik. İşyerleri sahipleri çok etkili katılmadı. İşyeri sahiplerinin yüzde 7,5’u bu konuya çok dikkat etmediklerini söylediler. Vatandaşlarımızda bu konuya çok hassas olmadığını tespit ettik. Türkçe kullanılmasını dikkat edenler yüzde 7,5 dikkat çeksin isim kullananlar yüzde 22,5, içeriğe uygun olsun diyenler yüzde 15, sevdikleri ve akraba isimlerini işyerlerine verenler yüzde 15, mesaj vermek için işletmelerinin isimlerini verenler yüzde 5, hiç kimsede yok diyenler yüzde 7,5 olarak belirlendi. Daha önce tanınan isim olarak kullananlar ise yüzde 10 olarak tespit edildi” dedi.

‘Vergi indirimi veya yasal düzenleme getirilsin’..

Bu bağlamda Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ı ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler, bir yasal düzenleme veya vergi indirimi gibi şartlar getirilmesi durumunda durumun daha anlamlı bir hal alacağını belirttiler. Öğrencilerin bu hassasiyetinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Silpagar bu konuda gerekli çalışmaların gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!