-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy Kafkaslarından muhteşem 6. yıl kutlaması   05.05.2016  
   Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği 6. Yılını Sporium tesislerinde görkemli bir kutlama gerçekleştirildi.
   

 

 Sporium Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve Kafkasya’dan katılan konukların da olduğu gecede Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Kardeşliğimizi, dostluğumuzu bozmayalım, hep beraber bir olalım. İşte gördüğünüz gibi yarımız orada, yarımız burada. Aslında acı bir durum. Biz gazavatçı bir milletiz, boyun eğmeye, ajitasyona gelmeyiz. Kafkasya’dan gelenlere ve hepinize selam olsun” diye konuştu.

Karaçay’dan konuklar da katıldı

Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Erdoğan ve ekibinin ev sahipliğini yaptığı gece Yalova’daki Kafkasların yanı sıra, Karaçay Çerkes Cumhuriyeti’nden, Eskişehir ve Bursa’dan gelen Kafkas dernekleri temsilcilerini de bir araya getirdi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Bursa Dağıstan Derneği Başkanı Sabri Dönder, Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Dernek Başkanı Musa Korkmaz ve Yönetim Kurulu, Rusya Federasyonu Karaçay Çerkez Cumhuriyeti Pervamoski Belediye Başkanı Albert Bayramkul, Üçköken TV yapımcısı Rustam Tambi, Karaçay Çerkez Devlet Sanatçısı Ruslan Kathci, Kültür Delegasyon Üyesi Ludmila Koçkorova, Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Erdoğan, Yalova Güç Birliği Başkanı İlhami Başkan, Ersur Tekstil Genel Koordinatörü Mustafa Kutlu, Yalova Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Serkan Deringöl geceye katılanlar arasındaydı.

Kafkas şöleni yaşandı

Sunucu ve sanatçı İshak Akbay’ın sunumu ve şarkılarıyla renklenen gecede, akordion kurs Hocası Mehmet Özbay’ın müzik dinletisi,  Selam dansı, Dağıstanlı kızların dansı, İnguş dansı, Gandagan dansı, Dağlıların dansı, Simd dansı, Apsuva dansı, Kafe ve Kılıç dansı ve İkinci Bahar yetişkin grubunun dansları ile adeta bir şölen yaşandı. Kafkas kültürünün en güzel folklor oyunlarının sunulduğu gecede dansçılar kostümleriyle, müzisyenler Kafkas ezgileriyle görsel bir şölen oluşturdu. Çekilişlerin yapıldığı gecede katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Erdoğan, “Amacımız kafkas kültürünü yaşatmak”

Dernek Başkanı Murat Erdoğan yaptığı konuşmada, “Altıncı yılımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza ve hemşerilerimize Çiftlikköy Kafkas ailesi olarak hoşgeldiniz der teşekkürlerimi sunarım. Derneğimiz Kafkas kültürünü yaşatmak için kurulmuş olup amacı Kafkas kültürünü aktarmak ve yaşatmaktır. Tüm hemşerilerimizden derneğimize ve kültürümüze sahip çıkması ve yaşatmasını temenni ediyor ve diliyoruz. Daha çok katkılarını bekliyoruz. Derneğimiz çocuk grubu, gençler grubu, İkinci bahar dans gruplarından oluşmaktadır. Faaliyetlerimiz arasında müzik, dil kursları ve diğer kurslarımız bulunmaktadır. Çeşitli illerde ve yurtdışında yapılan festival ve organizasyonlara katılmaktayız. 2015 yılında Romanya’da yapılan uluslararası festivale katılarak önemli başarılara da imza attık. Verdiği katkılardan dolayı Sayın Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a teşekkür ediyorum. Derneğimizin kuruluşundan bu yana gerek yönetimde gerek dernekte hizmet veren herkese, Çiftlikköylü bayanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu zor ve meşakkatli yolda bizleri yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarına ve katkılarını derneğimizden esirgemeyen tüm hemşerilerimize, yöneticilerimize, yönetimde olmadığı halde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Silpagar, “Bu buluşmaların daim olmasını diliyorum”

Kafkas halklarının sürgün sonrasında ayrı düştüğünü hatırlatan Başkan Silpagar da duygusal bir konuşma yaptı. Silpagar, “Yarımız orada kalmış yarımız burada. Bu buluşmaların daim olmasını diliyorum. Biz Kafkaslar bağımsız, hür bireyleriz. Hepimiz biriz ama böyle, gördüğünüz gibi de kardeşiz işte. Kafkasya’da biz Şeyh Şamil’in Cemil Dudayev’in kılıcı, İsmail Semerof’un diliyiz. Türkiye’de Yavuz Sultan Selim’in kılıcı, Yunus Emre’nin diliyiz, biz Kafkasyalıyız. Kardeşliğimizi, dostluğumuzu bozmayalım, hep beraber bir olalım. İşte gördüğünüz gibi yarımız orada, yarımız burada. Aslında acı bir durum. Biz gazavatçı bir milletiz, boyun eğmeye, ajitasyona gelmeyiz. Kafkasya’dan gelenlere ve hepinize selam olsun” diye konuştu. Gecede Karaçay, Eskişehir ve Bursa’dan gelen değerli konuklarla, derneğe emek veren önemli isimlere hediye ve plaketleri takdim edilirken, Başkan Silpagar’a da Dernek Başkanı Murat Erdoğan tarafından teşekkür plaketi ve Karaçay ekibi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!