-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de Kutlu Doğum Coşkusu   18.04.2016  
   Arınç İlim Yayma Derneği Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Çiftlikköy Anadolu Lisesi konferans salonunda bir program düzenledi. Program Arınç Derneği İlahi grubunun okuduğu ilahilerle başladı. Program Beyazıt Cami İmam Hatibi Suat Gözütok’un Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
   

“Peygamber efendimizi anlamak ve anlatmak için bu etkinliği düzenledik”

Arınç İlim Yayma Derneği Başkanı Abdulkadir Çelik, böylesi bir günde Hz Muhammed'in hayatını daha iyi anlamak için bir araya geldiklerini ve O'nu anmak ve anlamak için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Çelik, “Bütün maddi ve manevi hastalıklarımızın sebebi Peygamber Efendimizi anlamamak ve O'nun sünnetine yaşamamaktan ileri geliyor.” diye konuştu.

‘Hakikatlerinin sırrına O’nun rehberliği ile ulaşmaya çalışıyoruz’..

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Varlığıyla, nuruyla, insanlığa getirdikleriyle; ‘Kutlu Nebi’ sıfatını alan Peygamber Efendimize salatü selam olsun. Elbette bizler İslam dininin bütün hakikatlerinin sırrına Peygamber Efendimizin rehberliği ile ulaşmaya çalışıyoruz. "Kutlu Doğum Haftası” denildiğinde ise yüceler yücesi Peygamber Efendimizi (S.A.V.) anmak, onu anlamak, onun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir. Bu duygu atmosferi içerisinde sevgililer sevgilisinin tüm insanlığı saran ve aydınlatan nurunun anlatılmasına ve iyi anlaşılmasına vesile olacağı inancıyla, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.) kutlu doğumlarının milletimize ve tüm İslam alemine iyilikler ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Hz. Muhammed’i anlattı..

İlahiyatçı Yazar Dr. İhsan Şenocak programda kendine has üslubuyla Hz. Muhammed S.A.V’i anlattı. Peygamber Efendimizin muallim olduğunu belirten Şenocak, “O'na koştu insanlar…  80 yaşında günaha batmış ihtiyar koştu. Her türlü felaketi hayatında gören kadın koştu. Peygamber Efendimiz onlara 'Allah'ın ayetleri var' dedi. Allah'ın rahmeti, hayrı ve kurtuluşu getirecek. Peygamber var, umutsuzluğa yer yok” dedi.

O'nun ahlakını ve doğruluğunu herkesin çocuklarına anlatması gerektiğini söyleyen Şenocak, "Bir anne, bir baba çocuğuna adaleti, hakkaniyeti ve doğru konuşmayı yavrusuna anlatacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Sakalı Şerif ziyaret edildi..

Konferansın ardından Hz. Muhammed S.A.V’in Sakalı Şerifi vatandaşların ziyaretine açıldı. Sakalı Şerifi gören vatandaşlar ise duygulu anlar yaşadılar. Etkinliğe Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Yazar Dr. İhsan Şenocak, Beyazıt Cami İmamı Hatibi Suat Gözütok, AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Ogün Şengün, Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcıları Yavuz Akgün ve Abdurrahim Solmaz, Arınç İlim Yayma Derneği Başkanı Abdulkadir Çelik’in yanı sıra birçok davetli iştirak etti. AK Parti İlçe teşkilatı ve Çiftlikköylü vatandaşların yoğun olarak katıldığı programa kadın ve erkek olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!