-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Anadolu’nun lezzetleri Anadolu Sofrası’nda   07.04.2016  
   Kısa bir süre önce Çiftlikköy’de hizmet vermeye başlayan Anadolu Sofrası, Anadolu’da her şehre ait olan lezzetleri sofrasına kazandırmaya ve müşterilerine sunmaya devam ediyor.
   

İş adamı Ferman Durmaz tarafından Çiftlikköy’e kazandırılan ve hem Çiftlikköylülerin hem Yalovalıların hem de lezzet severlerin ilgi odağı olan Anadolu Sofrası, Anadolu’nun tatlarını müşterilerine sunmaya devam ediyor. 13 yaşında bir pideci de çırak olarak başlayan Ferhan Durmaz, her geçen gün kendini ve hayallerini geliştirerek geldiği bu noktada müşterilerine daha da iyi bir hizmet vermek için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Durmaz,” 2001 yılına kadar sektör de çalıştım. 2001 yılında İzmir’de Anadolu Yemek olarak ilk şirketimi kurdum. Daha sonra 2008 yılında Altınova’ya Anadolu Yemek’i taşıdım. Daha sonra da kısa bir süre önce Anadolu Sofrası’nı hizmete açtık. İşletmemize Anadolu Sofrası ismini koymamızın da nedeni tamamıyla Anadolu’ya hitap etmemizdendir. Ürünlerimizin malzemeleri Anadolu’nun farklı şehirlerinden geliyor. Örneğin baklavamız her gün Antep’ten özel olarak geliyor. Kadayıf dolmamız Erzurum’dan geliyor. Ürünlerimizde kullandığımız etlerimiz Erzurum’dan geliyor. Yani kullandığımız neredeyse bütün ürünler Anadolu’dan geliyor ve müşterilerimize Anadolu Sofrası’nın tatlarını sunuyoruz” dedi.

“Marmara Bölgesi’nde bulunmayacak kelle paça çorbası”

Müşterileriyle tamamen bir aile ortamı kurduklarını kaydeden Durmaz,” 460 hizmet alanı ve 400 metrekare üretim alanımızla müşterilerimize toplamda 860 metrekare’de toplamda 20 personelimizle müşterilerimize hizmet veriyoruz.  İşletmemizin alanının geniş olması nedeniyle toplu düğün ve cemiyet yemeklerini bura da karşılayabiliyoruz. 8 yılı aşkın bir zamandır Yalova’da ki müşterilerimizle artık öyle bir duruma geldik ki birlikte bir aile ortamı kurduk. Onların bize bizlerin onlara dert anlattığı aile sıcaklığının olduğu bir ortamda her geçen gün daha da tercih edilerek büyüyor ve güçleniyoruz. Ben Akdeniz ve Ege mutfağı üzerine uzun yıllarca çalıştım kendimde aslen Erzurumlu olduğumdan Doğu Anadolu mutfağına da yatkınım tamamen bir lezzet şöleniyle müşterilerimize hizmet veriyoruz.  Örneğin kelle paça çorbamızın bir benzeri Marmara’da yer almıyor. Yine Yalova’da zor bulunan kaburga dolması, kuzu tandır ürünlerimizle müşterilerimize sesleniyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABER-FOTO: BARIŞ GÜR

 

  

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!