-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  4 KATIN ÖNÜ AÇILDI   06.04.2016  
   Çiftlikköy Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantıları yapıldı. Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 4 kat uygulamasının önü açıldı. Bir önceki meclis kararlarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, imar komisyon raporları okunarak tek tek oylandı. Çiftlikköy Belediyesinin mevcut 1450 hektarlık alanında karşılaşılan sıkıntıların ve problemlerin giderilmesi amacıyla 1/1000 ölçekli imar plan tadilat talebi imar komisyonunda uygun bulunduğu konuyla ilgili olarak da İmar müdürü Ahmet bilgin tarafından yapılan sunumun ardından komisyon raporu oy birliğiyle kabul edilerek, Çiftlikköy’ün önünü açacak olan 4 kat uygulamasına adım atıldı.
   

“Silpagar; amacımız Çiftlikköy halkının zenginleşmesidir”

İmar konusunda açıklama yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar; “gördüğünüz gibi Çiftlikköy’de imar planı 1999 öncesi ve sonrası olarak iki şekilde inceleyebiliriz. İncelendiği zaman da şunu görürüz; biz Çiftlikköy’e geldiğimiz zaman Çiftlikköy halkının zenginleşmesi; eğitimlisi – eğitimsizi, fakiri – yoksulu fark etmiyor ne yazık ki şunu gördük; Çiftlikköy’de tarla ve arsaların ucuza el değiştirdiğini gördük. Bizim imar planı çalışmalarımız örfümüz, âdetimiz ve geleneğimize göre, ülke sahiplerinin menfaatine göre, siyasallaştırmadan, siyasileştirmeden, onun bunun hakkını aramak değil geneli, milleti göz önüne alarak bu çalışmalara başladık. Amacımız Çiftlikköy halkının zenginleşmesi ve bunun içinde çalışacağım. Ben geldiğim zaman dedim ki; arsalarınızı satmayın, imar çalışmalarımız ve düzenlemelerimiz sizin lehinize gelişecektir. Benim değil, sizin! O yüzden bir kez daha söylüyorum; siyasallaştırmadan herkes hakkını, Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği yetkiye dayanarak söylüyorum herkes hakkını alacak ve bu çalışmalar vatandaşımızın hakkı hukuku düşünülerek yapılıyor. Çiftlikköy’de ki bütün rezerv alanları da elden geçecek, benim zamanımda rezerv alanı kalmayacak. Çiftlikköy’de imar iskân verip almak olmuş o da 2 kat başka bir şey yok aslında Çiftlikköy öyle küçük bir yer değil. 1999’dan sonra 2 katlı ve 3 katlı arsalar 4 kat olarak planlanmış olsaydı kaç trilyonun Çiftlikköy’de oluştuğunu göreceksiniz ve onlarca trilyonun da Çiftlikköy Belediyesinin kasasına girmediğini göreceksiniz. Bunun hesaplamasını sizler yapın, halk nasıl fakirleştirilmiş ve Çiftlikköy Belediyesi nasıl fakirleştirilmiş. İnşallah bundan sonra da halkımız da belediyemizde zenginleşecek.” dedi.           

9.maddede yer alan; Çiftlikköy Belediyesi 2015 yılı Faaliyet Raporu, CHP’li üyelerin ret oylarına karşın, AK Partili üyelerin kabul oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.

10.madde; Yapılan gizli oylama ile Meclis 1.Başkan Vekili Recep Meydan, 2.Başkan Vekili ise Cenap Özpolat olarak seçildi. 11.madde; Yapılan gizli oylama ile meclis asil katip üyeleri olarak Ali Osman Civelek ve Sedat Bahadır, yedek katip üyeleri olarak ise Melahat Yalçın ve Rıdvan Mutlu seçildi.12.madde; Yapılan açık oylamada imar komisyonu üyeliklerine Afşin Karyağdı, Melahat Yalçın, Harun Çetintürk, Murat Elgin, Adil Yele. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Cenap Özpolat, Turgut İşteben, Sedat Bahadır, Zeki Coşkun, Selami Doğancı seçildi.

13.madde; Encümen üyeliklerine Turgut İşteben ve Recep Meydan seçildi.

14.madde; 2015 yılı Mali Hizmetler Yılı Denetim Raporunun meclise sunumu yapıldı

15.madde; 2016/73 sayılı Kültür İşleri Müdürlüğü teklifi ile Çiftlikköy Belediyespor Kulübü’ne 35 bin lira yardım yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Ek gündemleri olarak yer alan, 16.madde; 1/1000’li imar tadilatı talebi İmar Komisyonu’na havale edildi. 17.madde; İmar Müdürlüğü’nden gelen eksper ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili talep ilgili komisyona havale edildi. 18.madde; Gelir Emlak Müdürlüğü’nden gelen çöp toplama bedelleriyle ilgili talep komisyona havale edildi. 19.madde;500 Evler Mahallesi’ndeki belediye sosyal tesisinin giriş katında yer alan 132 m2’lik yerin Aile Sağlığı Merkezi olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne maksimum süreyle tahsisine dair Başkan Silpagar’ın önergesi oy birliği ile kabul edildi. 20.madde; Ağır tonajlı araçların geçişlerinde yollara verdikleri zararın tazmin edilmesiyle ilgili düzenleme talebi ilgili komisyona havale edildi. 21.madde; YASKİ’den gelen teklif doğrultusunda makine parkındaki araçların kullanılabilmesiyle ilgili olarak Başkan Silpagar’a işbirliği protokolü imzalama yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!