-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Türkiye bu projeyi konuşacak   02.04.2016  
   Filiz Projesiyle Öğrencilere Burs Sağlanacak Maddi durumu iyi olmayan ailelerin üniversite okuyan çocuklarına destek olmak adına hayat geçirilen “Filiz Projesi” start aldı.
   

Çiftlikköy İlçesi Sahil Mahalle Muhtarı Ebru Filiz Türkiye’de ilk olacak olan Filiz Projesini hayata geçirdi. Sahil Mahallesinde ikamet eden maddi durumu iyi olmayan ailelerin il dışında Üniversite okuyan öğrencilerine, maddi durumu iyi olan aileler tarafından aylık yardım edilmesini hedeflen Filiz Projesi Türkiye’de ilk kez bir mahalle muhtarı tarafından hayata geçirildi. Engelsiz Kafe’de düzenlenen proje tanıtım toplantısına; Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Ak Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Ogün Şengün, Sahil Mahalle Muhtarı Ebru Filiz ve vatandaşlar katıldı.

Filiz projesinin ilk etapta Sahil mahallesinden 6 öğrenci destek vereceğini belirten Muhtar Ebru Filiz, projenin daha geniş kitleye hizmet etmesi için dernek kurulacağını belirtti. Filiz; “Maddi durumu iyi olmayan, kirada oturan ailelerin il dışında okuyan ve başarılı öğrencileri seçtiğimiz proje kapsamında gelecekte daha çok öğrenciye ulaşılacak. Bu öğrencilerimize destek olacak ailelerimiz 10 ay boyunca öğrencilerimize aylık 50 – 100 TL katkı sağlayacaklar. Daha öncede 90 muhtarı mahallemizde ağırlayarak ilk projemizi hayata geçirmiştik, şimdi de Türkiye’de ilk defa bir muhtar bir projeyi hayata geçirecek bizim ikinci projemizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

Projenin startında yer alan 6 öğrenciye destek olmak adına, öğrencilerin durumunu anlatan birere mektup hazırlandı. Sahil Mahalle Muhtarı Ebru Filiz tarafından hazırlanan zarflar Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, AK Parti ilçe Başkanı Ogün Şengün ve hayırsever aileler tarafından alınarak, öğrencilere 10 ay boyunca aylık burs gibi destek verecekler.

OZAN SÖYLER 

 

 

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!