-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Siyaset
  İstihdam vaatleriniz ne oldu?   31.03.2016  
   CHP Çiftlikköy Gençlik Kolları Başkanı Savaş Kaşıkçı, ilçedeki genç işsiz sayısının giderek arttığına dikkat çekerek iktidar partisi mensuplarının verdiği istihdam sözlerinin de vaatte kaldığını söyledi.
   

Yazılı bir açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Savaş Kaşıkçı, Çiftlikköy’deki genç işsiz sayısının giderek arttığını belirterek sert açıklamalarda bulundu. Ülkedeki 15-29 yaş arası gençlerin %31.25’inin ne istihdam içerisinde ne de eğitim-öğretim içinde yer aldığına değinen Kaşıkçı, 15-29 yaş arası her 3 gençten 1’inin işsiz olduğunu söyledi. “Çiftlikköy’de hızla artan genç nüfus neticesinde genç arkadaşlarımız gerekli istihdam ortamının yaratılmamayla birlikte iş aramak, çalışmak ve bir lokma ekmek yiyebilmek için başka şehirlere gidiyorlar” diyen Kaşıkçı, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, yerel seçimler öncesinde gençlere istihdam vaatlerinde bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Yerel seçimler öncesinde Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ‘Benim Çiftlikköy’lü gencim, artık aş diye, iş diye başka memleketlere gitmeyecek’ diye cümleler kuruyordu. Fakat şu an görünen o ki bu cümleler de sadece lafta kaldı. Yerel seçimler öncesinde projelerinizi Çiftlikköy halkına açıklarken 750 kişiye istihdam sağlayacak iplik fabrikasını kuracağınızdan, 150 kişiye istihdam sağlayacak bisiklet fabrikasından, 100 kişiye istihdam sağlayacak 5 yıldızlı otellerden bahsediyordunuz ve ayrıca 3 tane OSB’miz var 4000 kişiye de OSB’lerde istihdam sağlayarak kısa vadede toplamda 5000 kişiye istihdam ortamı yaratacaktınız. Verilen bu sözlerin unutulacağını mı sandınız? Ortada ne iplik fabrikası var, ne bisiklet fabrikası var, ne beş yıldızlı otel var ne de 5000 kişiye istihdam yaratıldı. Seçimler öncesi size destek vermek amacıyla Çiftlikköy’e gelen ve aynı şekilde Çiftlikköy’deki gençleri işleri ve aşlarıyla buluşturacaklarını, işsiz tek bir gencin kalmayacağını da söyleyen Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın sözleri de yerine gelmemiştir. Çiftlikköy’de belediye sizde, tek başına iktidar olan parti de sizin partiniz ama ortada ne bir yatırım var ne de gençlere yaratılan bir istihdam ortamı var. Kısacası elinizde un var, yağ var, şeker var fakat helva yapmayı beceremiyorsunuz”

Son olarak Çiftlikköy’lü gençlere seslenen Kaşıkçı, “Belediye Başkanı söz verdi olmadı, bakan söz verdi olmadı. Sevgili genç arkadaşlarım her zaman sizleri ikinci, üçüncü plana atan hatta görmezlikten gelenlere karşı gelin bir olalım ve gerekli cevabı Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında önümüzdeki seçimlerde verelim” dedi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!