-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy Belediye Meclisi Nisan oturumları yapıldı   07.04.2015  
   Atatürk’ün Çiftlikköy’deki evinin alımı için Başkan Silpagar’a yetki verildi
   

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları iki oturumda gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Recep Meydan’ın başkanlığını yaptığı oturumlarda 18 gündem maddesi ele alındı.

Karara bağlanan en önemli konulardan birisi, Çiftlikköy köy içi mevkiinde yer alan ve Atatürk’ün işaretiyle yapılan 1932 tarihli bina ve arsanın sosyal hizmet amacıyla mal sahibinden satın alınması, restoresi ve yenilenmesi için Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a yetki verilmesi oldu.

Başkan Silpagar, daha önce Atatürk’ün bir süre kaldığını belirttiği bu tarihi evi Çiftlikköy’e kazandırmak istediklerini dile getirmişti.

Komisyon seçimleri yapıldı

Belediye Meclisi’nde Plan Bütçe ve İmar Komisyonları üyelikleri ile Belediye Encümeni üyeliklerinin seçimi de yapıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na AK Parti Grubu’ndan 9’ar oy alan Afşin Karyağdı, Melahat Yalçın ve Harun Çetintürk ile CHP Grubu’ndan 6’şar oy alan Murat Elgin’le Adil Yele seçildi.

İmar Komisyonu’na ise AK Parti Grubu’ndan 9’ar oy alan Sedat Bahadır, Turgut İşteben, Cenap Özpolat ve CHP Grubundan 6’şar oy alan Selami Doğancı ile Zeki Coşkun seçildi.

Belediye Encümen Üyeliklerine de 9’ar oyla Recep Meydan ve Turgut İşteben seçildiler.

Vazife malulü ve ailesinde engelli olanlara su indirimi

Belediye Meclisi’nde oybirliği ile vazife malulü olan su abonelerine ve ailesinde engelli bulunan meskenlerin su aboneliklerinde yüzde 50 indirim yapılması oybirliği ile kabul edildi. AK Parti Grubunun Sultaniyespor’a 15 bin lira yardım yapılmasıyla ilgili önergesi de meclisin onayından geçti.

Çiftlikköy Sultaniye Mahallesi’ndeki Çiftlikköy Belediyesi’ne geçen muhtarlık ve altı kahvehane olarak kullanılan depremde hasar görmüş binanın yıkılması ve yerine yeni bina yapılmasıyla ilgili önerge, İmar Komisyonu’na havale edildi. Çiftlikköy Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu ise oybirliği ile kabul edildi.

Çiftlikköy Sahil Mahallesi sahilinde 3184 sayılı İmar Kanunu’nun 18.maddesi gereğince arsa ve arazi düzenlemesi yapılmasıyla ilgili önerge oyçokluğu ile komisyona havale edildi. Sahil Mahallesi Mobil girişindeki bir taşınmazın takas işlemi veya kamulaştırılmasının yapılarak belediyeye kazandırılmasıyla ilgili olarak ise Başkan Ali Murat Silpagar’a yetki verilmesi komisyona havale edildi.

500 Evler Mahallesi’nde şehit isminin verilmesiyle ilgili olarak İmar Komisyonu raporunda belirtilen, sokak ve cadde numarataj işlemlerinin başlamış olması nedeniyle şehit isimlerinin park veya sosyal tesislere verilmesiyle ilgili rapor da oy birliği ile kabul edildi.

Bir diğer gündem maddesinde M.Akif Ersoy Mahallesi’nde mevcut İmam Hatip Lisesi yanındaki arazinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne Aile Sağlık Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılmak üzere 25 yıllığına tahsisi için Başkan Silpagar’a protokol yapma yetkisi oybirliği ile verildi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!