-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  BİZ AĞAÇ KESMİYORUZ, AĞAÇ DİKİYORUZ   24.03.2016  
   OZAN SÖYLER
   

Çiftlikköy ilçesi Sultaniye mahallesinde Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ismini taşıyacak olan mesire alanında ağaç dikimi gerçekleşti.

Sultaniye Mahallesinde 10 dönümlük alanda oluşturulan mesire alanında ağaçlar toprakla buluştu. Karadeniz bölgesinden vatandaşların ikamet ettiği Sultaniye Mahallesinde oluşturulan mesire alanında bu yıl Kadırga Şenlikleri yapılması planlanıyor. Mesire alanında özellikle küçük fidanlar yerine 4 metre boylarında büyük ağaçlar toprakla buluşurken, ağaçların tümü hibe yoluyla elde edildi.

Ağaç dikim törenine; Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Ak Parti il Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Genel Meclis Üyesi Murat Bektaş, Ak Parti Çiftlikköy ilçe Başkanı Ogün Şengün, Çiftlikköy Belediye Meclis Üyesi Sedat Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Beşir, Ak Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Sultaniye mahalle sakinleri katıldı.

‘2 Bin ağaç dikildi’

2 Bin adet ağacın mesire alanında toprakla buluşacağını belirten Çiftlikköy Belediye Meclis Üyesi Sedat Bahadır, burası yakında insanların dinlendiği, huzur bulduğu, çocukların oyun oynadığı, koştuğu kısaca herkesin burada mutlu olacağı bir mesire alanımız olacak. Değerli büyüklerimiz ve esnaflarımız bize büyük destek sağladılar. Artık her yıl Kadırga şenliklerimizi burada yapacağız ve diğer yörelerimizin kültürel etkinlikleri de bu alanda yapılabilecek” dedi.

 “Sultaniye’nin şehirleşmesi”

Sultaniye Mahallesinin şehirleşmesinin hayata geçirilecek olan Siteleşme ile daha hızlı ilerleyeceğini belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “burası toplamda 190 dönüm daha önceden cezaevi tahsisi konusu vardı, bizim niyetimiz buraya üniversite veya sinema platosu getirmek. Sinema platosu da; İzmit’te 120 dönüm alanda yer alan (SEKA Fabrikasının bulunduğu alan) sinema platosu kuruldu, onlarla görüşme halindeyiz. Burası toplam 190 dönümlük bir alan eğer sinema platosu buraya geldikten sonra, siteleşmelerde bittikten sonra yaklaşık 10 yıl içinde biter bunlar, ondan sonra burası nefes alınacak bir yer olur. Sultaniye’de şuanda nefes alınacak çok yer var ama 10 yıl içerisinde Sultaniye mahallesinin şehirleşmesi tamamlanmış olacak. Dolayısıyla inşallah hayalimizdeki siteleşmeler bittikten sonra, Sultaniye de şehirleşmesini tamamlanmış olacak, o şehirleşmeyle birlikte mesire alanının değeri daha da artacak. Bunun ilerde daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum” dedi.

‘Biz ağaç kesmiyoruz ağaç dikiyoruz’

Ağaç dikiminde “Ak Parti ağaç kesmiyor, ağaç dikiyor” sözlerini dile getiren Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “5 – 10 yıl içinde birçok şekilde değerlendirilecek ve çok kalabalık nüfusun olabileceğini tahmin ediyoruz. Biz bu mesire alanının ağaçlandırmış olduk, ölüme bir saat kalmış olsa bile ağaç dikiniz sözünden yola çıkarak bizde bunu yapmış olduk. Buradaki kalabalık nüfusun bir gün nefes alacak bir alan olarak kalabilecektir. Bizim burada ağacı dikmiş olmamız gelecekte burada yapılaşmanın bir nebze engellemiş olacağını düşünüyorum. Özellikle Karadenizli hemşerilerimizin Kadırga şenliklerinde de keyifli günler, keyifli zamanlar yaşanacağını ümit ediyorum. Güzel bir mesire alanı olacak, hep beraber bu konuda çabamızı eksik etmiyoruz. İşin başını Sayın Sedat Bahadır çekti Allah kendisinden razı olsun.” şeklinde konuştu.

‘Binlerce ağaç dikiyoruz’

AK Parti Milletvekili Fikri Demirel’de yaptığı konuşmada; “Bu mesire alanının bu hale gelmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Taksimde birkaç ağacın kesimini bahane edip, Türkiye’yi kan gölüne çevirmek isteyenler gelsin baksınlar, bugün Ak Parti ve Ak Parti kadroları öyle bir tane iki tane değil binlerce ağaç dikiyoruz. Biz her boş bulduğumuz yere biz ağaç dikiyoruz. Tabi ki ağacı diktik diye yarın buraya ihtiyaç olduğu zaman da gerekirse o ağaçta kesilir yani… Türkiye büyüyor, nüfus artıyor, beldeler, yöreler, ilçeler gelişecek kalkınacak. Bugün burayı boş görüyoruz ağacımızı dikiyoruz ama yarın ihtiyaç olduğunda o ağacı odan sökeceğiz o ihtiyacı karşılayacağız. O ağacı gidip başka boş yere dikeceğiz. Yani eğer Dünyada hiç kimse dikili bir ağacı kesmezse bu yollar nerden geçecek? Bu insanlara konut alanı nerden açacağız? Dolayısıyla bunlar sadece bir şeyleri yapma adına bahanesidir.”ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ağaç dikimine geçildi. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından gönderilen 186 ağaç Ak Parti heyeti ve davetliler tarafından dikildi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!