-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Evdeki Çocuklar Artık Eğitimli Ellerde   20.03.2016  
   OZAN SÖYLER
   

Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi, Çiftlikköy Belediyesi ve İŞKUR iş birliğiyle açılan “Evde Çocuk Bakımı” kursunun sergi ve sertifika töreni yapıldı.

21 Aralık – 4 Mart tarihleri arasında düzenlenen Evde Çocuk Bakım kursuna katılan 21 kursiyer 432 saatlik eğitimin ardından istihdam oranı yüksek bir mesleğe sahip oldular.

Çocuğun günlük bakımını, beslenmesini, fiziksel güvenliğini sağlayan, çocuğun yaşına uygun basit etkinlik malzemelerini hazırlama işlemlerini evde yapabilecek kişileri yetiştiren kursta, temel eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimler yapıldı. Evde bakım Kursiyerlerinin kurs süresince hazırladıkları el işi ürünlerinden oluşan sergininin açılışı; Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Afşin Karyağdı, ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya yayla ve davetliler tarafından yapıldı. Sergiyi gezerek kursiyerlerden bilgi alan protokol üyeleri daha sonra konferans salonunda düzenlenen sertifika dağıtım törenine katıldılar.

‘İstihdama yönelik kurslara önem veriyoruz’

Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya sertifika töreninde yaptığı açılış konuşmasına Ankara’da yaşanan bombalı saldırıyı lanetleyerek başladı. Yayla, “Çiftlikköy’de istihdam alanı olacak kursların tespitini yaparak, Evde Çocuk Bakımı, Yaşlı Bakımı ve Engelli Bakımı kurslarıyla ilgili planlarımızı yaptık. Ancak Evde Çocuk Bakımı kursu dışında diğer kurslara yeterli başvuru olmayınca sadece bu kursumuzu açabildik. Bu kursumuza katılan tüm katılımcılara ve Halk eğitimin canlanmasında katkıda bulunan değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

‘Mesleki eğitimleri istihdamla taçlandırmak gayesindeyiz’

İŞKUR il Müdürü Erhan Dede’de yaptığı konuşmasına, Ankara’da ki patlamada şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar dileyerek başladı. Dede, “ Türkiye İş Kurumu kurulduğu 1946’dan beri, bu tür faaliyetleri özellikle istihdamın güçlendirilmesi adına, özellikle de son dönemlerde verilen kaynak ve destekle istihdama her zaman katkıda bulunuyoruz. Mesleki eğitim konusunda da her zaman desteklediği eğitim kurumlarıyla beraber iş birliği halinde yürütüyor. Açtığımız bu kurs iş birliği halinde açılan kursumuzdur. Bu kursta emeği geçen özellikle kurum müdürümüze, Belediye Başkanımıza kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Önemli olan bundan sonra ki bu tür mesleki eğitimlerde bunu istihdamla taçlandırmak, bizim zaten gayemizde budur” dedi.

 “Her alan bir ilim ister”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da yaptığı konuşmada, Ankara’da gerçekleşen terör saldırısına lanetlediklerini ifade ederek, Türk Milleti’nin tarihimizde de görüldüğü gibi gereken cevabı vereceğini dile getirdi. Başkan Silpagar, “Güzel bir kurs tamamlanmış, eğer bizim de zerre kadar katkımız olduysa ne mutlu bize. Her alan bir ilim ister. Bende bir üniversite hocası olarak inanıyorum ki, eğer bir şeyde ilim varsa, akademik ise ondan bir fayda elde ederiz. Gördüğüm kadarıyla bu kurs da akademik bir çalışma olmuş. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Evde Çocuk Bakımı Kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!