-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  18 Mart Çanakkale Şehitler günü Çiftlikköy’de anıldı   19.03.2016  
   18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. Yılı Çiftlikköy’de anıldı. Çiftlikköy’de yapılan törenler, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.
   

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın yanı sıra Yalova Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Yıldırım Uçar, Garnizon Komutan Vekili Hava Piyade Üsteğmen İsa Akar, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törenin ardından Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Personel Astsubay Üstçavuş İrem Karabulut yaptı. Slayt gösterisinin ardından Çanakkale Zaferi’ne dair şiirler okunarak şehit olan bir askerin yazdığı mektubu anlatan drama gösterisi sahnelendi. Öğrencilerden meydana gelen söz korosu da ‘Herşey Vatan İçin’ adlı şiiri seslendirdi.

Ardından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Günü dolayısıyla ilçe okulları arasında düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmalarda resim dalında birinci olan GSD İlkokulu öğrencisi Berra Aydemir, Şiir dalında birinci olan Gaziabdurrahman Ortaokulu öğrencisi Feyzanur Yılmaz, Kompozisyon birincisi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi İpek Ece Bayraktar’a ödüllerini Yalova Vali Yardımcısı ve Çiftlikköy Kaymakam Vekili Yıldırım Uçar verdi. Resim dalı ikincisi Gaziabdurrahman Ortaokulu öğrencisi Pınar Er, şiir dalında ikinci Kılıç Ortaokulu öğrencisi Dilara Aksoy, kompozisyon ikincisi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Uğurcan Kalkan’a ödüllerini Garnizon Komutan VekiliHava Piyade Üsteğmen İsa Akar verdi.

Yarışmalarda resim dalında üçüncülüğü elde eden GSD İlkokulu öğrencisi Beyzanur Ergen, şiir dalında üçüncü Gaziabdurrahman Ortaokulu öğrencisi Merve İrem Sırtıkızıl ve kompozisyon üçüncüsü Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Emin Ceylan’a ödüllerini ise Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından verildi. Ödüllerin verilmesi sonrasında öğrencilerin Çanakkale Türküleri dinletisi ile program sona erdi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!