-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Spor
  İl Tertip Komitesi taraflı karar verdi   16.03.2016  
    Çiftlikköy Belediyespor Kulübü Başkanı Kenan Engin, Yalova İl Tertip Komitesinin verdiği kararı taraflı olduğunu belirterek, bu karara itiraz ettiklerini açıkladı.
   

Yalova Süper Amatör Lig’in 14. Haftasında Tavşanlı Belediyespor ve Çiftlikköy Belediyespor arasında oynan maç çıkan olaylar nedeniyle 88.dakika da hakem tarafından durdurulmuştu. Çıkan olaylarda saha içerisine cam şişesi ve taşlar fırlatılırken saha giren cam şişesi tel örgülere çarparak kırılmış ve iki kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Hakem maçı durdurması ve soyunma odasına gitmesiyle tamamlanan maç için karar 10 Mart tarihinde yayınlanan Yalova İl Futbol Disiplin Kurulu Toplantısı Karar Tutanağı’yla açıklandı. Kararda Çiftlikköy Belediyespor’un idarecisi ve maç sırasında yararlanan iki kişiden biri olan Osman Kukul’a sportmenliğe aykırı açıklama yapması nedeniyle 1,5 yıl uzaklaştırma aldı.

Karar sonrasında açıklama yapan Çiftlikköy Belediyespor Kulübü Başkanı Kenan Engin Yalova İl Tertip Komitesinin verdiği kararı taraflı olduğunu belirterek, bu karara itiraz ettiklerini açıkladı.

Engin,” Tavşanlı Belediyespor ve Çiftlikköy Belediyespor arasında oynan ve olaylı bir şekilde tamamlanan maç için Yalova İl Tertip Komitesinin verdiği karara  itiraz ettik. Biz  bu kararda uygulanan maddeye itiraz edeceğiz. Çünkü bu kararda yanlış madde uygulanmıştır. 20. Maddenin uygulandığı bu kararda 19. Madde uygulanmalıdır. Biz Tavşanlı Belediyespor’un bize galip olduğunda bir sıkıntımız yok ancak çıkan olaylarında sorumlusu biz değiliz. O maçta çıkan olaylarda Çiftlikköy Belediyespor suçlu değildir Tavşanlı Belediyespor suçludur. Bizim idarecimize 1,5 yıl ceza verilmesinin hiçbir doğru yanı yoktur. Bunlar ayıp şeylerdir. Herkes her şeyi hakemlerin üzerine atıyor. Ben hakem raporlarına baktım hakem raporunda o gün maçta olanların hepsini yazmıştır. Ancak İl Tertip Komitesi denilen komite taraflı davranmıştır. Biz bu taraflı davranılarak verilen cezayı itirazımızla birlikte Ankara’ya gönderdik” dedi.

”  Verilen kararda takımım ve yöneticim mağdur oldu”

Tertip komitesindeki bazı kişilerin  yanlış kararlar verdiğini kaydeden Engin,” Eğer maçın hakeminin ve gözlemcisinin yazdığı kararlar benim okuduğum kararlarsa bizim o maçı normal durumlarda 3-0 hükmen galip kazanmamız gerekiyor ki ben bunun peşinde değilim. Çünkü ben o gün olayların çıktığı maç esnasında maçın Tavşanlı’nın hakkı olduğunu söyledim ancak verilen bu kararda suçsuz olan bir idarecimiz ceza almıştır. Olayların yaşandığı noktada içeri taş, cam şişe atılıyor ve savunma olarak da piknik yapan kişiler olarak bu olaya karışan kişileri savunuyorlar. Bu zafiyet Tavşanlı’nın zafiyetidir. Bu durumdan kalkıp birde benim yöneticim olan Osman Kukul’a 1,5 yıllık bir cezanın verilmesidir. O maçın sonucu ne olur bilmem ama verilen kararda hem benim takımım hem de yöneticilerim mağdur olmuştur. Bunun için biz itirazları yaptık gerekli olan bütün veriler bizim elimizdedir” şeklinde konuştu.

 

 

 

” Cezanın telafisi nasıl olacak”

 

İtirazlarının 88. dakikada bitirilen sonlandırılmayan bir maçın, hem mağdur olan tarafı hem de yenik olan taraf oldukları için yaptıklarını kaydeden Engin,” Tamamlatmadığın maçı yenik sayarak tamamlıyorsun hem de bu mağdur tarafın yöneticisine 1,5 yıllık bir ceza veriyorsun.  Ben yine özellikle belirtiyorum. Benim Tavşanlı’nın ne başkanıyla nede sporcularıyla bir sorunum yok. Orada kendini bilmez 3-5 tane kişi yüzünden bu durumlara geliyoruz ama yapabilinecek bir şeyde yok bu cezayı hak eden taraf cezayı çekmelidir. Hakemin yazdığı raporda da saha içerisindeki taş ve cam şişesinden bahsedilmiş benim yöneticim ve futbolcum hem yaralandı hem de ceza aldı böyle bir karara biz itiraz ediyoruz.

Ayrıca çok önemli bir nokta da var cezanın itiraz süreci bitmeden ceza uygulamaya konuldu. Şimdi biz bu itirazlarımızdan haklı bir şekilde geri dönersek bu uygulamaya konan cezanın telafisi nasıl olacak” ifadelerini kullandı.

 

“Çiftlikköy’ün Sultanları 3. Lig’de”

 

Açıklamasını şöyle tamamlayan Engin,” Biz kulüp olarak farklı kulvarlarda mücadele ediyoruz. Yaptığımız yatırımlarla Çiftlikköy Belediyespor’un alt yapısını her geçe gün daha da güçlendirip meyvelerimizi  almaya başlıyoruz. Geçtiğimiz hafta Çiftlikköy Belediye Spor Bayan Voleybol takımı Marmara Bölgesel 3. Lig’e terfi etti. Bu müthiş bir başarıdır. Bu yapılan işlemler bir yatırımdır. Oyuncularımız bizim evlatlarımızdır. Biz onlara böyle maddi ve manevi destek olmaya devam edeceğiz ama öte yandan bu tarz yanlış kararların verilmesi bizi üzüyor ve şevkimizi kırıyor. Biz zaten aksız bir galibiyetin peşinde değiliz. Ancak çıkan olaylar belli, olayı çıkaran belli cezayı alan biziz bu itirazımızın sonuna kadar peşindeyiz” diye konuştu.

 

HABER- FOTO : BARIŞ GÜR

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!