-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Çiftlikköy’de İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95.Yıldönümü kutlandı   16.03.2016  
   Çiftlikköy’de İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95.Yıldönümü Kutlandı. ÇiftlikköySultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıldönümü programı Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Geçtiğimiz hafta ertelenmesi nedeniyle bu haftaya alınan programa yoğun ilgi vardı.
   

Program, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve velilerin katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin yer aldığı video gösterisinin ardından öğrenciler tarafından oratoryo ve İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan piyes sergilendi. İrem Barlas adlı öğrenci tarafından ‘Bayrak’ adlı şiirin okunmasından sonra İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dallarında birincilik ödülünü alan Elif Sude Kamar, Recai Erman Çubukçu, Öznur Öztürk, Aslınur Yıldırım, Zehra Ağır, Zeynep Gülsüm Özbayrak’a birincilik ödüllerini Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar verdi. İkincilik ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, üçüncülük elde eden öğrencilere ödüllerini ise İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sunullah Ercik verdi.

Ödül töreninin ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, öğrencilerin verdiği bu başarının ardında bir emeğin olduğunu kaydederek bu emeklerin ardında öğrencileri, öğretmenlerin ve velilerin ortak katkıları olduğunu kaydetti. Beşir,” Arzu ettiğimiz tablo şuan ki gördüğümüz tablodur. Okullarda akademik olarak çalışıyoruz okulları daha üst noktalara götürmek için çaba sarf ederken bir taraftan da bu gibi milli değerlerimizi öne çıkaracak bu tür programlar bir fırsat oluyor. Önümüzdeki Nisan ayı içerisinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında yarışmalar düzenlenecek. Bu Kutlu Doğum Haftası’nda verilecek hediyeler arasında sürpriz hediyeler olacaktır. Bu ödüllerin içerisinde müftülüğümüzün ve belediyemizin katkıları da olacaktır. Ben son olarak öğrencilerimizi kutluyorum başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!