-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  ÖLÜM KAVŞAĞI SORUNU BİTİYOR   11.03.2016  
   SİLPAGAR, “EN ÖNEMLİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ” İzmit-Yalova Karayolu’nun Çiftlikköy’ü ikiye bölen D-100 Karayolu’na yapılacak kavşak projesi ile trafik kazalarında yaşanan can kayıpları son bulacak. Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan Kavşak Projesi’nde inşaat çalışmaları Nisan ayında başlıyor.
   

Projesi Çiftlikköy Belediyesi tarafından hazırlanan kavşağın yapımını YAFA İnşaat ve Mühendislik şirketi gerçekleştirecek. Nisan ayında başlanacak olan projenin bu yılın Temmuz ayında tamamlanması planlanıyor. 7 milyon 416 bin lira maliyetli kavşak projesinin inşaatı esnasında yol geçişleri Hastane Kavşağı ile Aydınkent Kavşağı’ndan sağlanacak.

“GÜVENLİ GEÇİŞ SAĞLANACAK”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Türkiye’nin en yoğun karayollarından birisi olan Yalova - İzmit Karayolu ile Atatürk Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan dört yolda kavşak yapılarak güvenli geçişin sağlanacağını söyledi. Proje detayları hakkında bilgi veren Başkan Silpagar, “Kavşak Projesi ile birlikte yol şeritleri kademeli olarak arttırılacak. Proje yaklaşık 1 km. uzunluğunda olacak.  Sürücüler hiç bir engele takılmadan ister İzmit - Yalova Karayolu’nu transit bir şekilde geçebilecek; isterlerse Çiftlikköy istikametine doğru ulaşım sağlayabilecekler. Bu kavşağın en önemli hususlarından biride trafik ışıklarına ihtiyaç duymamasıdır. Bu da trafiğin kontrollü ve akıcı bir şekilde işleyişini sağlayıp trafik yoğunluğunu azaltacaktır” dedi.

“TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK”

Projenin Çiftlikköy’e sağlayacağı yararlardan bahseden Başkan Silpagar, “Göreve geldiğim günden itibaren bu önemli projeyi hayata geçirmek için yoğun gayretler sarf ettik. Çiftlikköy’ün sahili ile diğer kesimlerini buluşturuyoruz. Bu bölgede her yıl onlarca kazada insanlarımız canlarını kaybediyordu. Proje tamamlandığı zaman hem güvenli geçiş sağlanmış olacak; hem de trafik yoğunluğunu azalmış olacak” diye konuştu.

Yafa İnşaat Şantiye Şefi Erol Karanlı ise Çiftlikköy Kavşağı’nın çalışmalarına itinalı bir şekilde başlanacağını ifade ederek şu ifadeleri kullandı: “İhale Yalova-Altınova-Karamürsel devlet yolunu kapsıyor. İhalenin toplam bedeli 26 milyon lira bedelindedir. Çiftlikköy Kavşağı projenin en önemli çalışma alanlarından biridir. Çiftlikköy’deki çalışmalarımız ile birlikte yol güzegahını Hastane Kavşağı ile Aydınkent Kavşağı arasından sağlayacağız. Gerçekleştireceğimiz kavşak projesinin yapımı 4 ay sürecek. Temmuz ayında teslim etmeyi planlıyoruz. Yaptığımız iş ile birlikte Bu kavşağın 1 yıllık bakımını da üstlenmiş olacağız.” 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!