-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  AFET BİLİNCİ ÇOCUKLARA AŞILANIYOR   03.03.2016  
   Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği ( MAGDER) Afet Haftası kapsamında düzenlediği Afet Bilinç Eğitimlerinde 20.000 kişiye ulaşmayı hedefliyor.
   

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği ve Çiftlikköy Kaymakamlığı iş birliğiyle Çiftlikköy’de Afet Eğitim Bilinçleri düzenleniyor. Çiftlikköy ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 700 kişiye Afet bilinç eğitimi veren MAGDER, 22 Şubat 2016’dan bu yana 7 Bin öğrenciye de ulaşarak eğitimlerini sürdürdü. Deprem haftası kapsamında okullarda eğitimlere devam eden MAGDER, Çiftlikköy Gazi Abdurrahman İlk ve Ortaokulunda da farkındalık eğitimi gerçekleştirdi. MAGDER Yalova Başkanı Sabri Karaçam, Çiftlikköy Koordinatörü Hakan Baybars ve gönüllülerden oluşan ekip Gazi Abdurrahman İlk ve Ortaokulunda düzenledikleri eğitim sonrası tatbikat gerçekleştirdiler. MAGDER üyeleri ilk olarak sınıflarda yaklaşık yarım saat süren bilinçlendirme eğitiminin ardından, deprem anında yapılması gereken davranışları içeren bir eğitim ve tatbikat yapıldı.

Yalova MAGDER Başkanı Sabri Karaçam Afet Bilinç Eğitimleri ve Deprem Haftası kapsamında 20.000 öğrenciye eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi. Karaçam; Yalova MAGDER’in öncelikli hedefi öğrencilerimize ve halkımıza afet bilinç eğitimlerini vermektir. Eğitimler kapsamında öğrenci velilerine de katılım belgeli eğitimler veriliyor. Çiftlikköy Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonrasında kültür merkezi salonunda ilçede bilinç eğitimleri ve toplantılarımız yapılmaktadır. Bazı malzeme eksikliğimiz bulunuyor belediye tarafından karşılanacağı sözünü aldık.” dedi.

Marmara’da yaşanacak olan Depreme hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Karaçam, “Bilinçli ve her zaman hazır olmak zorundayız. Çare sizsiniz.” dedi.

Okul müdürü Hasan Çetin, MAGDER tarafından Deprem haftası kapsamında düzenlenen afet bilinç eğitimlerinin çok faydalı geçtiğini belirterek, MAGDER üyelerine teşekkür etti. 

Haber / Foto: Ozan SÖYLER

                      

        

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!