-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Silpagar’dan Çiftlikköylülere türk kahvesi   26.02.2016  
   Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ilçenin gelişimi için gecesini gündüze katarak çalışırken, bulduğu nadir ve kısa zamanları da dolu dolu değerlendirmeye gayret gösteriyor.
   

 Başkan Silpagar’ın aktif dinlenme alanı ise, Çiftlikköy halkının kullanımına sunulan Engelsiz Kafe ve Sahil Yürüyüş Yolu.

Hafta sonunu Çiftlikköy sahilinde geçirdi

Hafta sonunda Oğlu Alperen’le birlikte sahilde gezinti yapan Başkan Silpagar, yürüyüşün ardından rotasını Engelsiz Kafe’ye çevirerek kahve molası verdi. Kahve yapmayı çok seven Başkan Silpagar, kafede oturanlara da Türk kahvesi yaparak ikram etmeyi ihmal etmedi.

En favori iki içeceğinin Türk halkının da en fazla tükettiği çay ve Türk kahvesi olduğunu söyleyen Başkan Silpagar, hayatta her şeyin demini tutturmak gerektiğini, çayın ve kahvenin deminin, kıvamının da önemli olduğunu dile getirdi.

İyi kahvenin sırrı

Silpagar Türk kahvesi yapmanın püf noktaları olduğunu belirterek, “İyi kahve yapmak için kısık ateşte kahvenin kıvamına gelmesini sağlamak önemli. Bir de bakır cezvede yapıyorsanız değmeyin keyfine” diye konuştu. Ardından işe koyularak kendi yaptığı orta şekerli Türk kahvesini Engelsiz Kafe’deki vatandaşlara ikram eden Başkan Silpagar’a vatandaşlar da tam not verdi.

“Tek derdim var, yaptığım işin vatana millete hayrının dokunması”

Çalışarak dinlenen bir insan olduğunu belirten Başkan Silpagar, “Benim tek derdim var, yaptığım işin vatana millete hayrının dokunması. Ve sonrasında daha iyisini yapabilmek. Oğlum Alperen’e en önemli tavsiyem hayatı dengeli yaşamaya çalışmasını söylemek oldu. Kahvenin demi gibi hayatın da bir demi var. Bizim her yaptığımız işte amacımız bu dengeyi sağlamak, huzuru getirmek. İnşallah halkımızın da desteğiyle Çiftlikköy’de güzel işler yaparak, ilçemizi dengeli büyüyen, gelişmiş, insanları huzurlu ve mutlu, gıpta edilen bir yer haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!