-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de 3 ayda 17 bin budama yapıldı   26.02.2016  
   Çiftlikköy’de son 3 aylık dönemde 16 bin 985 adet bitki budaması gerçekleştirildi.
   

Çiftlikköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği budamalarda yaprakları zarar gören, kırılmış, ezilmiş, hastalık taşıyan ağaçların yanı sıra ağaçlarda yeniden güçlü sürgünler oluşması amacıyla gençleştirme budamaları da yapılıyor. Yapılan çalışmalarla ilçe genelindeki ağaçlar ve bitkilerin korunması sağlanarak Çiftlikköy’ün yeşil görünümünü korunması sağlanıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri geçtiğimiz kasım ayından itibaren yeni budama dönemi çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek, “Ağaçlar, çalılar, çok yıllık çiçekli bitkiler ve çit bitkileri üzerinde yapılan budama çalışmalarının yüzde 85’ini tamamladık. Şubat ayı itibariyle 16 bin 985 bitki budaması gerçekleştirildi. Merkez ilçe sınırlarımız içinde bulunan 6 mahallemizde park, bahçe, cadde ve sokaklarda yapılan budama çalışmalarımız 10 Mart tarihine kadar devam edecek” şeklinde bilgi verdiler. 2014-15 budama döneminde de toplam 20 bin adet bitki budamasının ilçe genelinde yapılmıştı.

Mezarlık bölgelerindeki kurumuş otların temizliğini de gerçekleştirdiklerini ifade eden yetkililer, Çiftlikköy Köyiçi Mezarlığı’nda gerçekleştirilen aydınlatmaların daha iyi ışık vermesi amacıyla yaklaşık 500 ağacın alt dal budamasını da gerçekleştirdiklerini dile getirdiler. Ayrıca mezarlık içlerindeki bitki bakım budamaları ve pis ot temizlikleri de tamamlandı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ağaçların ve bitkilerin korunması amacıyla yapılan rutin çalışmaların devam ettiğini belirterek çevre korumasına önem verdiklerini dile getirdi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!