-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de sağlık seminerine yoğun ilgi   25.02.2016  
   Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Diz ve Bel Ağrıları” konulu seminere Çiftlikköylüler yoğun ilgi gösterdi.
   

Çiftlikköy Belediyesi’nin Özel Aktif Hastanesi işbirliğiyle düzenlediği seminerde Op. Dr. İlker Ganal, diz ve bel ağrıları konularında bilinmeyenleri anlattı.

Çağımızın özellikle çalışan ve orta yaş üstü kesiminin şikayetçi olduğu diz ve bel ağrıları konularında belirtiler, teşhis ve tedavi konularında çözüm önerilerini dile getiren Dr. Ganal’ın seminerini Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da eşi Nursel Silpagar’la birlikte ilgiyle dinledi.

Bel ağrılarının sebepleri arasında sinir sıkışmalarının olduğunu belirten Dr. Ganal, sıkıntılı bölgede bel fıtığı operasyonlarının yapıldığını, bazı durumlarda bu operasyonların şart olduğunu belirtti. Kireçlenme ve benzeri sebeplerden dolayı yıpranan sinirlerin ağrı, uyuşma, kilitlenme yaptığını söyleyen Dr. Ganal, “Bir sinirin kendisini ilaçlarla onarması günde 1 mm olarak gerçekleşiyor. Dolayısıyla doktorun verdiği ilaçlara ve fiziksel kısıtlamalarla ilgili önerilerine uymak gerekiyor. Yürüyüş, sinirleri gevşetecek çeşitli egzersizler, hatta hacamat gibi yöntemler için bile yapmayın demiyoruz, yapın diyoruz. Ama yürüyüş yaparken önerimiz her 15 dakikada 2 dakika dinlenerek yürümeniz” diye konuştu.

Seminerde dizin yapısı, dizde ağrı sebepleri, diz atroskopisi, diz protezi, bel fıtığı, belde dejenerasyon ve sinir sıkışmaları gibi konularda bilgiler veren Dr. Ganal, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını cevapladı. Seminer sonrasında Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından Dr. Ganal’a anı tabağı hediye edildi.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!