-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy Belediyesi'nden sokak hayvanlarına kuru mama   18.02.2016  
   Vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırıcı düzenlemeleri hayata geçiren Çiftlikköy Belediyesi, sokak hayvanlarını da unutmuyor.
   

Kış mevsiminin olumsuz hava koşullarında yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için hayvansever vatandaşların da desteğiyle kuru mama dağıtıldı.

Çiftlikköy Sahil Mahallesi’nde sokak kedilerinin doğal yaşam alanlarına hayvanseverlerle birlikte kuru mamaları bırakılarak su kaplarındaki sular yenilendi. Ayrıca mahalledeki beslenme odaklarında hasta olduğu tespit edilen kedilerin tedavilerine de başlandı.

Yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarına onlarca kilo kuru mama yerleştirdiklerini dile getiren Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Veterineri Elif Gümüşalan, “Sahil Mahallesi’nde düzenli olarak kedi besleyen İnci hanımla birlikte onun besleme odaklarında hasta olduğunu gözlemlediği sokak kedilerinin tedavilerine başladık.

Elif Gümüşalan “Bugünkü besleme çalışmasını birlikte yürüttük. Kedilerin suları tazelendi mamaları verildi. İnci hanıma sokak hayvanlarına karşı gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Veteriner Gümüşalan, geçtiğimiz günlerde alınan 20 yeni köpek ve kedi eviyle birlikte barınma kapasitesi artan Çiftlikköy Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bakımı yapılan köpeklerin sahiplendirilmesi gibi rutin işlerin devam ettiğini kaydetti.

Başkan Silpagar, “Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılıyoruz"

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da, her yıl sahipli sahipsiz yaklaşık bin 750 hayvana Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde müdahale edildiğini ve bunların yüzde 10’unun sahiplendirildiğini kaydetti. Silpagar, merkezde sokaktan alınan köpeklerin kısırlaştırılma operasyonları ve çip takılması, hayvanların kuduz aşıları, yaralı ve hastalıklı köpek ve kedilerin bakımlarının yapıldığını söyleyerek,  sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladıklarını belirtti.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!