-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy Belediyesi’ne hibe kombine kanal açma aracı   09.02.2016  
   Çiftlikköy Belediyesi araç filosuna yeni araçlar ekleyemeye devam ediyor.
   

 Çiftlikköy’ün sorunlarını bir bir çözmeye devam eden Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar icraatlarına devam ediyor. Göreve geldiği günden itibaren değeri 1,5 Milyon TL’yi bulan araçları hibeyle belediye araç filosuna ekleyen Silpagar,  hibeyle gelen 10.  aracıda belediyeye kazandırdı. Hibe araçların içerisinde ambulans, cenaze nakil aracı, çöp kamyonu ve kepçenin yanı sıra son olarak kombine kanal tıkanıklığı açma aracı yer alıyor.

Hibe aracı Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar teslim aldı. Kombine kanal tıkanıklığı açma aracı Çiftlikköy’de alt yapı borularındaki olası tıkanıklığı açmak için kullanılacak.

“Kanallardaki tıkanmalar önlenecek”

Makinenin çok fonksiyonlu olduğuna belirten Başkan Silpagar, "Aracımız hem kanal yıkama hem de atık emişi için geliştirildi. Yüksek basınçlı su sistemi ile hat içerisinde yer alan atıkların parçalanarak rögar bacalarına sürüklenmesini ve tahliye edilen atığın vakum sistemiyle emilip hattın temizlenmesini sağlıyor. Kanalizasyon borularının içinde bulunan kum, taş, yağ, kök gibi atıkların yüksek basınçlı suyla yumuşatılıp logar bacalarına kadar getirilmesini, buradan da vakum sistemiyle emilerek kanal temizleme tankı içine aktarılmasını sağlanacak. Bu sayede kanal açma borularının içinin katı atıklar yüzünden daralmasını ve tıkanmasını tamamen önleyecek olan kanal açma aracı halkımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.

“Sorunlar ortadan kalktı”

Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Makine alınmadan önce büyük çaplı borulardaki tıkanıklığı açmakta sıkıntılar çekiliyordu. Çok şükür artık bu sorun ortadan kalktı. Dolu olan yağmursuyu ve kanalizasyonu açıyor. Kombine kanal tıkanıklığı açma aracı 175 bar basınç uygulayabilen bir makinedir. 20 metre derinlikten malzemeyi çekip alabiliyor. 12 m3 su kapasitesi var. Çiftlikköy’ümüz artık büyüdü. Çok elzem bir makinedir. Artık kanal tıkanıklarını çok rahat bir şekilde açılacak” ifadelerini kullandı.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!