-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  ‘AK PARTİ’DEN TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİRİM’   04.02.2016  
   CHP’li Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Taşköprü’nün ilçe olması yönünde çalışmaların devam ettiğini ve ilçe olduktan sonra Ak Parti’den teklif gelirse yörenin menfaatlerini göz önünde bulundurup değerlendirebileceğini söyledi.
   

Hükümetin Bütünşehir yasası çalışmasından dolayı beldelerin mahalleye dönüşeceği konusunun gündemde olduğunu düzenlediği basın toplantısında ifade eden Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen; “ilden bu karar çıktı bizde önümdeki ay Ankara’da bu konuda temaslarda bulunacağız. Bizim Çiftlikköy’den ayrılmak gibi bir gayemiz yok. İktidarın Bütünbelediye yapmak gibi bir durumu var belde belediyelerini kaldıracaklar. Ama burası da Yalova’nın tek sanayi bölgesi Taşköprü Beldesi ve 7-8 köyümüz var onlarda yol istikametinde zaten buradalar. Zaten Yalova tüm belediye olursa Çiftlikköy’ün de %80-%90 ‘ı merkez ilçe olma potansiyeli var. O zaman ne olacak; burada da bir ilçe yaratmak zorunda kalacaklar, bizde şimdiden evrakımızı, dosyamızı hazırladık artık olur veya olmaz iş Ankara’ya kaldı. Büyük sanayi alanının bir beldede olması tabi ki buranın da gelişmesi lazım bir ilçe pozisyonuna gelmesi lazım. Biz belde belediyeler diğer belediyeler gibi değiliz.” dedi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Gülen, ‘Taşköprü’nün ilçe olması durumunda Ak Parti’ye geçeceğinize yönelik söylentiler var’ sorusuna yeşil ışık yakarak; “ olabilir, masaya kim ne getirirse bakarız. Biz genel siyaset yapmıyoruz. Benim yaşım 58 ben 80’li yıllardan beri sürekli sosyal işlerin içindeyiz ve biz burada yaşıyoruz. Parti falan önemli değil, biz burada yaşarken biz yaşadığımız yerde taşın altına elimizi koyuyoruz. Biz bunu yapıyoruz, yok şu parti böyle olsun öyle olsun… Partiler zaten bir araçtır, Türkiye’de sistem öyledir. Şimdi arkadaşlarımıza bakın Ak Parti’den gelmiş Doğru yol Partisinden, CHP’den gelmiş olan var yani biz böyle gençte bir ekibiz. Teklifleri değerlendiririz. Yörenin menfaati olsun. Türkiye’nin şartları neyse uyarız. Şartlar buysa, bizim kafamıza göre şöyle bir zaman gelsin de öyle olsun diye beklersek, bu sefer gelecek nesle yazık ederiz. Bizim arkamızdan bir sürü gençlik geliyor, önünü açmak lazım.” şeklinde konuştu.

Haber / Foto: Ozan SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!