-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’ün altyapı sorunu Başkan Silpagar’la çözülüyor   27.01.2016  
   Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, birçok ilde belediye başkanlarının konusunu bile açmaya çekindiği alt yapıya giriyor.
   

Çiftlikköy’ün ilçe olmadan önce temelleri atılan alt yapının artık iflas ettiğini ifade eden Silpagar, yapılacak yeni alt yapı çalışması ile Çiftlikköy’ün uzun yıllar alt yapı sorunu olmayacağını söyledi. 

Çiftlikköy ilçesinin alt yapı temellerinin Çiftlikköy’ün ilçe olmadan önce İstanbul Valisi Nevzat Ayaz döneminde atıldığını belirten Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar,  “Altyapıya girme sebebimiz. Alt yapı deyince hala İstanbul Valisi Nevzat Ayaz döneminde ilk temelleri o zaman atılmış, daha sonra belediye olmadan önce muhtarımız Ramız Ongun ile devam etmiş ve o sistem üzerine giden bir alt yapıdır. O nüfusa göre, o temele göre gidiyor. Bizi alt yapıya iten nedenler; 1. Bizim %55 olan su kaybımız, 2. Yağmur suyu kanalların olmayışı ve bu yağmur suyu kanallarının kanalizasyona bağlanması.  Yağmur sularında olan killer, kanalizasyonlarda tıkama yapıyor. Dolayısıyla kanalizasyon hatlarımızın büyük bir kısmı kille dolmuş vaziyette, ne kadar temizlikte yapsanız o kilden kurtulamıyorsunuz. Dolayısıyla Çiftlikköy’ümüzün alt yapısı deyince, akla gelen isimler Nevzat Ayaz, Ramiz Ongün bunlarda bizim Çiftlikköy belediyemiz kurulmadan önceki, Valimiz ve Muhtarımız. Buradan da anlaşıldığı gibi Çiftlikköy özellikle son 15 yılda büyüme kat etmesine rağmen, çeşitli çaplardaki borularla (standart boru çaplarıyla değil) örneğin; Sakarya caddesinde biz su hattı döşedik 30’luk, 15’lik… daha sonra eklenen boru hatlarında bir standart yok. Özellikle asbest borular mevcut o da sağlık açısından tehlike arz ediyor. Yaz aylarında 5. Katlara, 4. katlara su çıkmıyor, kenar mahallelere su gitmiyor. Dolayısıyla basıncı arttırdığımız zaman 5. Katlara su gitsin diye o zaman bu sefer hatlardaki eskilikten dolayı kaynak yerlerinde sürekli patlamalar yapıyor. Biz aynı anda 3-4 yerde su hatlarına müdahale etmek zorunda kalıyoruz.

Alt yapı çalışmaları sadece su hattı değil, kanalizasyon olmayan mahallere kanalizasyon hattı döşeniyor, yağmur suyu kanalları döşenecek Çiftlikköy’ümüz baştan aşağı elden geçecek. Alt yapıya girerken bu nedenlerden başka, köprünün de bitmesiyle birlikte Çiftlikköy’de yoğun bir nüfus artışı bekliyoruz. Alt yapı olarak da buna hazırlıklı olmalıyız. Yeni yapılan OSB’ler var. Bizim yaptığımız hesapla Çiftlikköy’ümüzün uzun yıllar alt yapı problemi olmayacak. Gördüğünüz gibi Parke taşının üzerine atılan asfaltlarda alt yapı çalışmasından sonra temizlenerek, balıksırtı yollar haline gelip yağmur suyu kanallarına akıntısı verilecek.

Çiftlikköy’e güçlü bir yağmur yağdığında vatandaştan şikâyetler geliyor bodrum katlarının sular altında kaldığına yönelik ancak bakıyoruz Çiftlikköy’ün ilçesinin içinden 3 tane dere geçiyor. Bu alt yapı sorunları tamamlanınca yağmur suyu kanallarıyla bu kanallar derelere bağlanacak” dedi.

Gelişen ve büyüyen Çiftlikköy Belediyesi’nde alt yapı çalışmalarının şimdiden başladığını belirten Çiftlikköy Belediye Fen İşleri Müdürü Erdinç Yıldız, yapılması planlanan altyapıyı ihaleyle alan yüklenici firmanın kurulmaya başlanan tesislerinde önemli açıklamalar yaptı. Yıldız,” 15 dönümlük bir arazi üzerine hem beton santral, hem beton boru fabrikası hem parke fabrikasının hem de depolama alanı kurulacak. Altyapı ihalemizi alan özel firma belediyemizin tahsis ettiği yaklaşık 15 dönümlük alana büyük bir üretim tesisi kuruyor. Bu tesis de günlük olarak 2 bin adet beton boru ve 800 ila 1000 metrekare arasında parke imal edilecek. Alt yapı işlemlerinin bitmesinin ardından yapılacak olan sözleşmeyle belediyemiz firmadan yapılan bu santrali devir alacak ve bu santralle en yakın Orhangazi’de olan parke fabrikasına Çiftlikköy Belediyesi sahip olacak. Çiftlikköy Belediyesi böylece hem beton santrali sahibi olacak, hem beton boru fabrikası hem de parke taşı üretim fabrikası sahibi olacak. Bu işletmeler aracılığıyla Çiftlikköy Belediyesi hem para kazanacak hem iş istihdam alanını çoğaltacak hem de kendi ihtiyacı olan malzemeleri kendisi üretebilecek” şeklinde konuştu.

Haber-Foto: Barış Gür

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!