-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 23 Nisan 2024 Salı
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği toplantısı   27.01.2016  
   Çiftlikköy’de Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.
   

İkincisi yapılan toplantıya Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da katıldı. Özdilek AVM Toplantı Salonu’nda İlçe Milli Eğitimi Müdürü Muhammet Beşir, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Yayla, okul müdürleri, daire amirleri, merkez mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda Çiftlikköy’de yaygın öğretim kapsamına giren mesleki ve teknik alanlardaki kursların açılmasına yönelik planlanan faaliyetler ele alındı.

Çiftlikköy’de Bin 700 Kursiyer sertifika aldı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, açılış konuşmasında yenilenen bir kadro ile ilçeye hizmet verdiklerini ve bu motivasyonun bir dinamizm oluşturduğunu dile getirdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Yayla da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yapılan yaygın eğitim faaliyetleriyle ilgili bir sunum yaptı. Yayla, şimdiye kadar 83 kursta 1659 kursiyerin Çiftlikköy’de kurslardan mezun olduğunu kaydederek, bu sayıyı daha da artırmak istediklerini kaydetti. Yayla, bakanlığın yok olmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili çeşitli desteklerinin olduğunu ifade ederek, köy muhtarlarından köylerdeki ilgi çekici ve kaybolmakta olan mesleklerle ilgili açılabilecek kurslar konusunda destek beklediklerini ifade etti. Yayla, Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki üniversiteye hazırlık kurslarına mutlaka talep oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.

Başkan Silpagar, “İhtiyaç olursa öğrencilere seve seve ders veririm”

Toplantıda konuşan Başkan Silpagar, da öğretmenlere ve bürokratlara teşekkür ettiğini ifade ederek, son 1,5 yılda göreve gelen kadronun Çiftlikköy’e çok iyi oturduğunu dile getirdi. Uzun zaman öğretim üyesi olarak görev yapan Başkan Silpagar, ihtiyaç duyulması halinde üniversiteye hazırlık kurslarının derslerine bizzat kendisi girebileceğini kaydetti. Silpagar, “4 tane öğrencim var, haftanın 4 günü birer saatten ders veriyorum, inşallah üniversiteyi kazandıracağız. Üniversiteye hazırlık kursları dikkatimi çekti, orada matematik dersi vermeye hazırım her zaman. Matematikte etkili olacağımıza inanıyorum. Eğer ihtiyaç varsa seve seve matematik dersi verebilirim. Yalova Üniversitesi’ne de talebimiz oldu önümüzdeki dönem orada ders vermek istiyorum” diye konuştu.

“İlçemizin yöresel değerleriyle ilgili kurslara tam destek veririz”

Belediye bünyesinde yapılan ortak çalışmalardan da söz eden Başkan Silpagar, “Çiftlikköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzde kurslarımızı sürdürüyoruz. Bünyemizde Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açmış olduğumuz kurslarımız sürüyor. Evde bakım kursumuzu bitiren bayanlarımız bu alanda istihdam olanağı bulmuş olacak. Bunun yanı sıra kişisel beceri ve hobi kurslarımız da devam ediyor. Çiftlikköy’ün yöresel değerleriyle ilgili yapılabilecek hibe destekli programlara da yer verilmesi halinde belediyemiz olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Böyle bir şey varsa elimizden geleni yaparız, gerekirse hibeyi de Çiftlikköy Belediyesi yapar” diye konuştu.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!