-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’de Sokak hayvanları güvende   14.01.2016  
   Çiftlikköy Belediyesi sokak hayvanları iyileştirme merkezi’ne 20 adet hayvan barınağı yapıldı.
   

Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, ilçede bakıma ihtiyaç duyan kedi ve köpeklere yönelik çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Çiftlikköy Belediyesi olarak sokak hayvanlarına gereken önemi veriyoruz” dedi.

1 veteriner hekim ve 2 personel ile birlikte 20 kulübe kapasiteli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi 444 89 12 no’lu Çiftlikköy Belediyesi Çağrı Merkezi’nden gelerek iletilen dilek ve şikayetleri hemen değerlendiriyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, sokak hayvanları hakkında bilgi aldı.

2008 yılından beri faaliyet veren rehabilitasyon merkezi ilk etapta 10 hayvan kapasitesine sahipti. Çiftlikköy Belediyesi ile Plastik Sanayiciler Derneği arasında düzenlenen protokol kapsamında geri dönüşümden sağlanan plastiklerin kedi ve köpek kulübelerine çevrilmesi projesi hayata geçirildi. Benoplastik’te üretilen 20 adet barınak Çiftlikköy Belediyesi Rehabilitasyon ekipleri tarafından teslim alındı.

“Hayvanlar kısırlaştırılıp, aşıları yapılıyor”

Sokak Hayvanları Rehabiltasyon Merkezi Veterineri Elif Gümüşalan konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Şu anda yavru ve yetişkin köpekler için ayrı bölümler oluşturduk. Sokaktan alınan 6 aylık köpekleri burada kısırlaştırıyoruz. 10 gün bizimle kalıyorlar. Daha sonra rehabilite işlemi tamamlandıktan sonra hayvanı aynı mahalleye bırakıyoruz. Rehabilitasyon merkezimizde hayvanlara kuduz aşısı, kısırlaştırma ve çip uygulaması gerçekleştiriyoruz. Yaralı ve hastalıklı köpek ve kedilere de bakıyoruz” dedi.

“Yılda 360 sokak hayvanı rehabilite ediliyor”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Çiftlikköy Belediyesi olarak sokak hayvanlarına gereken önemi veriyoruz. Bu konuda uzman ekibimiz hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyorlar. Yılda yaklaşık 360 hayvanın rehabilite işlemi bu merkezimizde gerçekleştiriliyor. Çağrı Merkezimizden de gelen dilek ve şikayetleri değerlendiriyoruz. Bu anlamda ilçe halkımızın hassasiyetli davranması bizleri memnun edecektir” şeklinde konuştu. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!