-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Meme Kanserine stant kurarak dikkat çektiler   24.10.2021  
   Yalova Kanser Hastaları Derneği Başkanı Sibel Beyosmanoğlu, Dernek yönetimiyle birlikte, 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde stant kurarak vatandaşlara farkındalık mesajı verdi.
   

22 Ekim 2021 Cuma günü Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde stant kuran YAKHAD Yönetimi, hastane çalışanlarına ve hastalara; pembe kurdele, pembe maske ve broşür dağıtarak, herkese erken tanının önemini anlattı.

Yalova Kanser Hastaları Derneği Başkanı Sibel Beyosmanoğlu, Yalova Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzman Doktoru Fatma Aydın Sirer ile “Meme Kanseri”nin önemine değinen bir röportaj gerçekleştirdi.

 

Beyosmanoğlu, “Bizim için çok büyük bir güvencesiniz”

Uzm. Dr. Sirer’e, Yalova Kanser Hastaları Derneği olarak meme kanseri farkındalık ayındaki etkinliklerine devam ettiklerini aktaran Beyosmanoğlu, “Siz her zaman yanımızda olduğunuz için hem teşekkür etmek istedik hem de hastalarımıza yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi vermenizi rica edeceğiz.

Derneğimizle ilgili bir şey anlatmıyoruz çünkü siz zaten derneğimizin içerisindesiniz ve bize çok büyük bir desteğiniz var. Bizim için çok büyük bir güvencesiniz. Devlet Hastanesindeki bütün çalışanlara sizin şahsınızda teşekkür etmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Dr. Sirer, “Hastalarımızın dertleriyle dertleniyoruz”

Ziyaretleri için Sibel Beyosmanoğlu’na teşekkür eden Uzm. Dr. Fatma Aydın Sirer, “Her zaman söylüyoruz; meme kanseri çok önemli bir hastalık kadınlar için. Biz tabii ki bunun daha çok tedavi aşamasında yer alıyoruz, sizler destek aşamasında yer alıyorsunuz, farkındalık oluşturuyorsunuz, ziyaretlerde bulunuyorsunuz, aktif çalışmalarınız var. Hastalarımızı destekliyorsunuz. Biz de burada tedavi aşamasını oluşturuyoruz. Özellikle kadınlara kendilerini muayene etmelerinin ne kadar önemli olduğunu, kanserin daha oluşmadan önce fark edilmesi gereken bir hastalık olduğunu, tarama testlerinin ne kadar önemli olduğunu sürekli anlatıyoruz. Hastalarımızın dertleriyle dertleniyoruz, tedavilerini yapmaya çalışıyoruz.” Açıklamasında bulundu.

 

Dr. Sirer, “Yalova’da Onkolojinin olması çok iyi bir destek olacak”

Kanser çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Sirer, “Tarama çalışmaları KETEM aracılığı ile yapılıyor. KETEM şüpheli gördüğü hastaları bize yönlendiriyor, onların tanılarını koyuyoruz, önemli bir şey çıkmadığı taktirde takiplerini yapıyoruz. Burada tanı koyacak durumumuz var. Mamografi var, ultrason var, biyopsi yapıyoruz, MR çektiriyoruz. Hastalığı ileri seviyede olan hastalarımızı da onkolojiye yönlendiriyoruz. Üniversite açılırsa, Onkolog da gelir. O zaman çok daha iyi olur. Meme kanseri hastaları genelde daha genç yaş grubu hastalar oluyor. Onlar başka şehirlere gidebiliyorlar ama bazı hastaların başka bir hastaneye gidecek ne maddi ne de manevi durumu var. O yüzden burada bir Onkolojinin olması çok iyi bir destek olacak” dedi.

 

Beyosmanoğlu, “Onkolog geldiğinde öbür illere de destek vermiş olacağız”

Dernek çalışmaları içerisinde Onkolojinin gelmesi için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Beyosmanoğlu, “O müjdeyi aldık inşallah Onkoloji bölümü gelecek. En önemli şey Yalova’ya Onkolojinin gelmesi, erken tanı merkezinin olması. Kemoterapi Merkezi açıldı ama Onkolog yok. Eğer Yalova’da bu merkez açılırsa, bir Onkolog geldiğinde öbür illere de destek vermiş olacağız. Biz de dernek olarak takipteyiz, ricalarımız, dilekçelerimiz, başvurularımız var.” Açıklamasında bulundu.

YAKHAD Başkanı Sibel Beyosmanoğlu, Genel Cerrahi Uzman Doktoru Fatma Aydın Sirer ile röportaj yaptıktan sonra YAKHAD olarak hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen meme kanseri hakkında bilgilendirme konferansına katıldı.

Başkan Sibel Beyosmanoğlu etkinlikte yanlarında olan ve kendilerini destekleyen Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Recep Hacı'ya ve hemşirelere de teşekkür etti.

Haber/Rukiye Polat

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!