-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Doğan,”Yalova’yı nereye götürmeye çalışıyorsunuz”   07.01.2016  
   Çiftlikköy İl Genel Meclis üyesi Bahar Doğan, Yalova’da son günlerde gündeme düşen 1/25000 ve 1/50000’lik Çevre Düzenleme Planı’yla ilgili İl Genel Meclisi’ne bir soru önergesi sunduğunu kamuoyuna bildirdi.
   

Kamuoyu ve basınla paylaştığı yazılı açıklamada sert açıklamalarda bulunan Doğan,”Körfez Köprüsü bitti bitecek. Yalova’ya neler getirecek iyi okumak. Sosyal, kültürel, eğitim, çevre ve sağlık gibi konularda hazırlıklı olmak gerek. Yalova’nın güzelliğini, yaşanabilir ligini korumak gerek.  Nasıl planlarsak, ne yaparsak Yalova için en doğru ve en avantajlı olur. Buna kafayı yormak bilimsel ve akademik çalışma yapmak gerek..

Doğan, "Maşallah bazı Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri her şeyi biliyor”

Ama bakıyorum ki maşallah bazı belediyeler ve meclis üyeleri her şeyi biliyor. Bir Meclis üyesi soruyor abi nasıl imar planı yaparsak yerler daha değerli olur. Bak bak orada yaşayan ve gelecekte yaşayacak insanları değil, rantı ve mevcut arazi sahibini düşünüyor. Gelecek umurunda değil. Bazı meclis üyeleri olmuş emlakçı eldeki müşteriye göre imar planlarını yönlendirmeye çalışıyor. Bazı belediyeler emlak dükkanı gibi maşallah. Bazı İmar planı müellifleri ve imardan sorumlu görevlileri nedense meclise kendi istekleri doğrultusunda karar aldırmaya çalışıyor. Bazı Belediyelere ise ver aracı gereci al iki puanı, al istediğin imarı, al katı. 1/25000 Ölçekli Yalova Çevre Düzeni Plan notunda Kentsel Gelişme Konut Alanlarında yapılacak alt ölçekli planları için nüfus yoğunluk aralıkları 1 hektarda düşük yoğunluk 50-100, orta yoğunluk 100-150, yüksek yoğunluk 150-200 kişidir. Değişmediği sürece Meclislerin buna uygun karar almaları yasal zorunluluktur. Ne kanun, ne yönetmelik takan yok. Bir başına buyrukluk var” dedi.

Yanlış imar kararları mülk sahiplerini mağdur edeceğine dikkat çeken Doğan,”Bilinmeli ki Kanun ve Yönetmeliklere aykırı alınan imar planı kararları Meclis Üyelerini hukuken zor durumda bırakacağı gibi, ileride arsa ve inşaat sahiplerini de ciddi anlamda mağdur edecektir.  Ve soruyorum Yalova’yı nereye götürmeye çalışıyorsunuz” şeklinde konuştu.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!