-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Bonus Hoca Çiftlikköy’de kazanma yemini ettirdi   07.01.2016  
   Bonus Hoca Çiftlikköy’de öğrencilere kazanma yemini ettirdi.
   

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Çiftlikköy’e gelen Uzman Eğitimci “Bonus Hoca” Süleyman Beledioğlu öğrencilere üniversite sınavlarında başarılı olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde iki seans olarak düzenlenen verimli ders çalışma yöntemleri seminerini öğrencilerle birlikte Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Afşin Karyağdı, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, İlçe Halk Eğitim Müdürü Zekeriya Yayla da ilgiyle izledi.

Çiftlikköy’deki öğrencilere YGS ve LYS sınavlarına hazırlıkla ilgili bilgiler veren Bonus Hoca, Fatih Terim’in milli takımda futbolculara uyguladığı motivasyon tekniklerinden de izlettiği videolarla örnekler verdi. Bonus Hoca, öğrencilerin YGS’den sonra çalışmayı bırakmaması gerektiğini belirterek, “Siz uyanık olun, bırakmayın çocuklar. YGS sınavı bilgi yetenek testi ise, nerde yetenek var, orada ilk defa karşılaştığınız problemleri ölçme testi var demektir. Yetenekli çocuktan karşılaştığı her problemin, her durumun altından kalkabilen çocuğu anlarsınız değil mi? O zaman bilgi yetenek testi zihinsel beceriyi ölçüyor” diye konuştu. Zihinsel müdahale ile ilgili bilgiler veren Beledioğlu, “Eğitim koçu gibi kimliksiz uzmanlar çıktı şimdi. Öğretmeninizin sözünden çıkmayın çocuklar. Soru çözerken çocuğun aklına başka bir şey geliyor. Bu çocukta dikkat sorunu var, al bakalım bu ilacı iç deniyor. Oysa şu soruyu sormuyor, sen hangi dersin sorularını çözerken aklına başka şey geliyor? Buna eğitim bilimleri zihinsel müdahale diyor. Arkadaşlar soru çözerken aklınıza başka şeyler geliyorsa, o sorusunu çözdüğünüz sorunun konusuna çalışmak durumundasınız” diye konuştu. Fatih Terim’den örnek veren Bonus Hoca, “Her zaman aklında kazanmak var. Aileler de öğrenci sınava girmeden önce ‘canın sağolsun’ gibi telkin cümleleri kurmasın. Biraz stres motivasyonu artırır” dedi. Ardından salonda bulunan herkesi ayağa kaldırarak, “Bu sınavı azmimizle, çalışmamızla, yüreğimizle kazanacağız ve üniversiteli olacağız” sözlerini hep birlikte söyleten Bonus Hoca’ya seminer sonrasında Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Afşin Karyağdı ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete tarafından çiçek ve hatıra tabağı hediye edildi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!