-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy Tarım Toprakları Haritası çıkartıldı   24.12.2015  
   Gıda Tarım ve Hayvancılık Çiftlikköy ilçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “ Bizim Toprağımız” projesi uygulanmaya başlandı.
   

Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çiftlikköy ilçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bizim Toprağımız “Çiftlikköy topraklarının besin elementi veri tabanının hazırlanması ve toprak bilincinin geliştirilmesi” projesi hakkında bilgi verdi. Kaymakam Karabulut; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce hazırlanan BİZİM TOPRAĞIMIZ “Çiftlikköy Topraklarının Besin Elementi Veri Tabanının Hazırlanması ve Toprak Bilincinin Geliştirilmesi” projesi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenerek, 05.05.2015 tarihinde uygulamaya başlandı ve 3 ay içerisinde tamamlandı.

İlçemizdeki tarım potansiyeli olan toprakların tamamını kapsayan projenin uygulanmasıyla, topraklarımızın yapısına bağlı olarak besin elementi veri tabanı oluşturulmuştur. Bitki besin elementi yapısının tüm yönleri ile ortaya çıkarılması, teknik personelin daha doğru ve bilimsel verilere dayanarak hizmet sunmasına imkan sağlamıştır. Proje sonuçları,  üreticilerimizin hangi topraklarda hangi ürünleri daha randımanlı üretebilecekleri, gereksiz gübrelemelerin önüne geçilmesi ve sağlıklı bir bitki besleme programlarının oluşturulmasında önemli katkılar sağlamıştır. Ayrıca yeni kurulacak tarımsal yatırımların planlanması aşamasında proje verilerinden önemli oranda istifade edilebilecektir.

Bu sayede toprakların verimli kullanılması sağlanarak, tarımsal ekonomiye daha fazla katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Proje uygulanırken öncelikle arazi çalışmalarıyla toprak yapısının benzerlik gösterdiği bölgeler tespit edilerek bu bölgelerden çeşitli derinliklerden alınan 300’e yakın toprak örneğinin makro ve mikro besin elementler yönünden analizleri yapılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarına göre birçok farklı faktöre renklendirilmiş toprak haritaları hazırlanmıştır. Proje sonuçları kitapçık haline getirilerek bastırılmış ve tüm ilgili kişi ve kurumlara dağıtımı sağlanmıştır. Ayrıca www.ciftlikkoytoprakharitasi.com web sayfası hazırlanmıştır. Projenin tüm detayları bu sayfada bulunmaktadır. Bu bilgilere internet ve mobil ortamlardan her yerden ve her zaman ulaşmak mümkündür.” şeklinde konuştu.

Haber -Foto : Ozan Söyler

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!