-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Atatürk Anadolu Lisesi değerlerimize sahip çıkıyor   17.12.2015  
   Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi “Değerlerimiz hayat oluyor” projesi kapsamında düzenlediği yardımlaşma ve dayanışma gününde Engelli vatandaşları ağırladı.
   

Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi okul müdürlüğü ve okul aile birliği tarafından düzenlenen dayanışma gününde Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile bir araya gelindi. Değerlerimiz Hayat Oluyor Projesi kapsamında düzenlenen yardımlaşma ve Dayanışma günü programına Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Beşir, İl Genel Meclis Üyeleri Murat Bektaş ve Bahar Doğan, ilçe protokolü, okul aile birliği üyeleri, öğrenciler ve okul idarecileri katıldı. Dayanışma günü kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Zaliha Efe tarafından hazırlanan okul müzik gurubu, Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile birlikte şarkılar seslendirdiler. Okul aile birliği ve okul idarecileri tarafından hazırlanan hediyeler okul öğrencileri tarafından engelli öğrencilere verildi. Dayanışma ve yardımlaşma günü programının ikinci bölümü okulun konferans salonunda gerçekleşti. Buradaki programda Değerlerimiz hayat oluyor projesi kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca Kanser hastası olan bir öğrenci için oluşturulan yardım kampanyasının yanı sıra, Yalova’da bulunan bir okulun kütüphanesine de kitap bağışında bulunuldu.    

Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut yaptığı konuşmada, “Özellikle dezavantajlı gurupların motive edilmesi, onların özgüvenini kazanması bizim birinci öncelikli görevimiz olmalıdır.” dedi. Programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Karabulut, “medeniyetin en temel ölçütlerinden birisi, devletlerin milletlerin insanlarına verdiği değerden ve kıymetten geçer. Bizim toplumsal ruhumuz, kültürel yapımız, milli değerlerimiz insanlara Sevgiyi, saygıyı, onları sahiplenmeyi emreder. Bizlerde bu ilkeden hareketle 2014-2015 Eğitim ve öğretim yılında böyle bir projeye başlangıç yaptık. 2014-2015 yılı içinde ilçemizde Değerlerimizin hatırlatılması, korunması, geliştirilmesi konusunda okullarımıza muhtelif görevler verdik, bu çerçevede çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdik. Geçtiğimiz sene içerisinde yaşlı vatandaşlarımızla bu ortamda beraber olduk, onlarla kucaklaştık. Bugünde 25 engelli öğrencimizle bir arada olduk. Özellikle dezavantajlı gurupların motive edilmesi, onların özgüvenini kazanması bizim birinci öncelikli görevimiz olmalıdır. Maalesef zaman zaman bunlara şahit oluyoruz; özellikle dezavantajlı guruplar, içinde bulundukları pozisyon gereği kendi kabuklarına çekiliyorlar, toplum dışında kalıyorlar ve bu kendi sağlıklarının yanında aile ve çevre sağlığını da olumsuz etkiliyor. Ama burada gördük ki, buradaki kardeşlerimiz, öğrencilerimiz müthiş bir yaşam sevgisi ile müthiş bir hayata bağlılıkla burada bulunuyorlar, onları kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Haber-Foto: Ozan Söyler

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!