-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Silpagar’a bitkisel malzemelerden portre hediyesi   14.12.2015  
   800 Eseri olan Doğal Tasarım Sanatçısı Soydan, Başkan Silpagar’ın da portresini yaptı.
   

Çiftlikköy’de yaşayan Doğal Tasarım Sanatçısı Uğur Soydan, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a kına, tuz, kırmızı biber tozu, tarçın, ıspanak tohumu gibi doğal ve bitkisel malzemeleri kullanarak yaptığı portreyi hediye etti. 2004 yılından bu yana Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaptığı eserleri sergilediğini belirten Doğal Tasarım Sanatçısı Soydan, Başkan Silpagar’ın Çiftlikköy’ün ufkunu genişletecek bir vizyona sahip olduğunu dile getirerek, “Kendisinin hizmetlerini beğeniyle takip ediyorum. İnşallah uzun yıllar Çiftlikköy’e ve ülkemize hizmet eder” diye konuştu. Başkan Silpagar da sanatçıya teşekkürlerini ileterek, resmi evinin en özel köşesine asacağını dile getirdi.

Resimde kına, tarçın, tuz gibi malzemeler kullanıldı

Eseriyle ilgili bilgiler veren Soydan, Başkan Silpagar’ın portresini tamamen doğal malzemeler kullanarak şekillendirdiğini belirtti. Soydan, “Tüm eserlerimde olduğu gibi bu tabloda da hiçbir kimyasal malzemeye yer vermeden çalıştım. Portrede üç ayrı teknik kullanılmıştır. Portre akrilik yağlıboyadan yapıldı. Güvercinler, vazo ve yaprakları ise kına, çivit, tuz, kırmızı biber tozu, tarçın, nişasta tozu, ıspanak tohumu, çetene ve beyaz darı gibi tamamen bitkisel malzemeler kullanarak yaptım. Vazonun her iki yanında ise minik taşlar vardır” diye konuştu. Doğal Tasarım Sanatçısı Uğur Soydan, 2004 yılından bugüne sabırla emek vererek doğadan topladıklarıyla bitkisel malzemeler ve bitki tohumlarından 800’e yakın eser yaptığını belirterek, bugüne kadar civar il ve ilçelerde 30’a yakın sergi açtığını ve Çiftlikköy’de de çok sayıda sergi açmak arzusunda olduğunu ifade etti.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!