-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy’ün köylerine yağmur gibi hizmet yağıyor   05.12.2015  
   Çiftlikköy’e bağlı dokuz köye KÖYDES ve İl Özel İdaresi iş birliğiyle yağmur gibi hizmet yağıyor.
   

Çiftlikköy’ün İl Genel Meclisi Üyeleri Murat Bektaş ve Bahar Doğan’ın öz verili çalışmalarıyla Köydes ve İl Özel İdaresi’nin iş birliğiyle Çiftlikköy’ün köylerine hizmet yağmur gibi yağıyor.  2014-2015 yılında yapılan hizmetler köyleri uçururken 2016 yılında da yapılacak hizmetlerle Çiftlikköy’ün köyleri ilçe merkezini aratmayacak gibi görünüyor.  Köylere yapılan hizmetler muhtarlardan ve köylülerden tam not alırken, köylüler artık yol, parke, kanalizasyon değil sosyal tesis istediklerini belirtiyor.

İşte köy köy 2014-2015 yılında Çiftlikköy’ün dokuz köyüne yapılan yatırımlar ve 2016 yılında yapılacak yatırımlar;

Gacık Köyü; Çiftlikköy’ün ilçe merkezine yakınlığıyla bilinen köye 2014-2015 yılında 3200 metre sıcak asfalt yapılarak ilçe merkeziyle olan bağlantısı sorunsuz hale getirildi. Kanalizasyon hattı yenilenen Gacık’a 2800 metre su ishale çekildi. Köy Konağı’nın eksikleri tamamlanarak köylünün kullanabilmesi için uygun hale getirildi.

Gacık Köyü’ne 2016 yılında, Kazımiye Köyü ile bağlantı yoluna asfalt sati kaplama yine Kazımiye Köyü alternatif bağlantı yolu asfaltlaması yapılması planlanıyor. Gacık Köyü, mahalle girişi yolu parke taş yolu yapılacak. Gacık, Murattepe yolu parke taş yol yapılacak. Ayrıca Gacık- Elmalık Köyü bağlantı yolu 3600 metre stabilize yol bakımı yapılması planlanıyor.

Laledere Köyü;   2014-2015 yılları toplamında sıcak asfalt yol yapımı 3200 metre yolan köyde,  köy içi parke yol yapımı yapıldı. Yağmur suyu kanallarının yanı sıra mezarlık yolu kumlama ve stabilize yol yapımı yapıldı.

Laledere Köyü’ne 2016 yılında, 3000 metre uzunluğunda içme suyu ishale ve şebeke hattı, eksik kalan köy içi ve dışı belirlenen noktalara 3000 metre parke yol, Selanik Caddesi ve Karadeniz Mahallesi kanalizasyon yapılması planlanıyor.

Dereköy; 2014-2015 yıllarında 3500 metre parke taş yol yapılan köyde,  2500 metre sıcak asfalt yol yapımı tamamlandı.

Dereköy’e 2016 yılında, köy üstü mevkiinde  gölet projesi, muhtelif sokaklarda parke yol yapılması, stabilize yol bakımı, 400 metre yağmur suyu oluğu yapımı ve içme suyu hattı bakımı yapılması planlanıyor.

Çukurköy; 2014-2015 yıllarında köy içi ve mezarlık parke taş yol yapılan köyde, 2500 metre sıcak asfalt yapıldı. İme suyu ishale hattı, tarımsal sulama için elektrikli trafo, alternatif geçiş demir köprü yapımı tamamlandı.

Çukurköy’e 2016 yılında , içme suyu deposu yapımı, Çukurköy sulama göleti yapımı tamamlanarak köylünün üretimini arttırılması düşünülüyor. Düğün salonu yapımı, aş evi inşaatının tamamlanması, su hattı borularının yenilenmesi parke yol onarımı, mezarlık yolu ve su depoları bakımı yapılması planlanıyor.

Burhaniye Köyü; 2014-2015 yılında 3000 metre parke taş yol yapımı yapılan köyde, artıma sistemleri yapıldı. Foseptik çukurlarının açılma işlemi tamamlanarak dere geçişlerine künkler yerleştirme işlemi tamamlandı. Stabilize yolların bakımı yapılarak kullanım süresi uzatıldı.

Burhaniye’ye, 2016 yılında  köy meydanı düzenlemesi projesi, parke taş yol devamı yapım işi, su depoları bakımın yapılması, 2000 metre kumlama yol yapımı planlanıyor.

İlyas Köy; 2014 -2015 yıllarında 3200 metre sıcak asfalt yapımı tamamlanan köyde, parke taş yolların yapılması tamamlandı. İlyas Köy göleti tamamlanarak su toplamaya başladı.

İlyas Köy’e 2016 yılında, su deposu yapımı, öğrenci çıkışı köprü genişletme işi, mezarlık duvarı yapımı, köy altı stabilize yapımı ve mezarlık içi parke taş yol yapılması planlanıyor.

Denizçalı Köyü; 2014-2015 yıllarında su sondajı yapılan köyde, 2800 metre sıcak asfalt yapımı ve parke taş yol yapımı tamamlandı.

Denizçalı Köyü’ne 2016 yılında, köy içi parke taş yol yapımı, stabilize yol, tarla yolları ve köy konağı yapılması planlanıyor.

Kabaklı Köyü; 2014-2015 yılında hayvan sulama sıvatların yapımı, Foseptik çukuru yapım işi ve kanalizasyona bağlandı. Parke taşı yol yapımı ve 2000 metre sıcak asfalt yol yapımı tamamlandı.

Kabaklı Köyü’nde 2016 yılında, mezarlık duvarı bakım onarım, kanalizasyon bakımı ve 2000 metre stabilize yol yapımı ve Kabaklı AK-KİM arası bağlantı yolunun yapılması planlanıyor.

Kılıçköy; 2014-2015 yılında parke taşı yolu yapım işi yapılan köyde, belirlenen yerlere künkler yerleştirildi. Kılıçköy- Dereköy arası 3500 metre olan bağlantı yolu  sıcak asfaltla kaplandı.

Kılıçköy 2016 yılında, su deposu yapımı, köy girişi  asfalt yapılması, mezarlık civarı parke taş, Kılıçköy- Kabaklı arası stabilize yol, İstiklal Caddesi köprü yapımı planlanıyor.

2015 yılında yapılan hizmetleri yerinde görmek ve 2016 yılında KÖYDES ve İl Özel İdaresi kaynaklı Çiftlikköy’ün köylerinde yapılması istenilen muhtarlıkların taleplerini yerinde incelemek, öncelik sıralarını göre bütçeleşmesini sağlamak için Çiftlikköy Kaymakamının yerine Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Çiftlikköy İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürü Öztürk Yazar, Çiftlikköy İl Genel Meclisi üyeleri Murat Bektaş, Bahar Doğan, köylerin muhtarlarıyla inceledi.

İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Gurubu sözcüsü Murat Bektaş, yaptığı açılmada  2016 yılı İl Özel İdaresi bütçesinin 23 Milyon TL olarak karara bağlandığını kaydetti. Bektaş,” Bütçeyi oluşturan fonsiyonel maddeler tek tek müzarekere edilerek  oy birliğiyle karara bağlandı” dedi.

Bektaş, "2016 yılında da köylerimize hizmet yağmuru devam edecek”

Bektaş,”Hükümetimizin 2004 yılında başlatmış olduğu yerel kalkınma seferberliği kapsamında köylerimizde öncelikle alt yapı yol, su, kanalizasyon vs gibi hizmetlere öncelik verilmiştir. Aradan geçen zaman zarfında alt yapıyla ilgili önemli sorunlar giderilmiştir. Bölgemiz de sulu tarım alanlarının varlığı suya olan talebin artmasıyla birlikte sulama göletlerine ihtiyacı duyurmuş bu amaçla İlyas Köyü’nde bir adet sulama göleti tamamlanmış su toplamaya başlamıştır. Ayrıca DSİ tarafından Burhaniye Deresi üzerinde yapılacak olan 10 Milyon metreküp su kapasiteli Çukurköy göleti ihale aşamasına gelmiştir. Dereköy’de daha önceden köy altı mevkiinde yapılarak hizmete giren su göletinin yanı sıra köy üstü mevkiinde de bir gölet projesi hazırlanmış olup önümüzde ki ay ihalesi yapılacaktır. Bütün bunların tamamlanmasıyla ilçemizde köylerinde sulama suyu sorunu kalmayacaktır. Köylerimizde eskiden olduğu gibi marka meyve çeşitlerimiz halkın geçimine destek sağlayacaktır” dedi

“2016 yılında OSB’ler için ilk kazma vurulacak”

OSB’lerle ilgili konuşan Bektaş,”Laledere havzasında kurulacak olan OSB’ler Yalova’ya ekonomik olarak katkı sunacak istihdam sorunu kökünden çözülecektir. Bu amaçla bölgede kurulan ve ilgili bakanlıklardan izinleri akınmış olan TAİSAD OSB ve Çiçekçilik OSB’de altyapı çalışmaları 2016 yılında başlayacaktır.

Yapımı tamamlanarak hizmete geçecek olan İstanbul- İzmir Otoyolu’nun Çiftlikköy ilçesi köylerimizden geçiyor olması yine proje çalışmaları devam eden Adapazarı- İzmit- Yalova duble yolunun da yine köylerimiz içerisinden geçecek olması bir taraftan sanayi alanlarına diğer yandan turizm açısından sürekli gelişiyor olması bölgemize olan talebi her geçen gün arttırmaktadır.

Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından Yalova’nın geneline olan yatırım talepleri her geçen gün yoğunlaşarak artmaktadır. Bu yoğun taleplerin gelecekte önemli sorunları doğuracak olması bizleri Yalova’nın ihtiyacı olan çevre düzeni planlarını yeniden ele alınmasını gerektirmiştir. Bu amaçla İl Genel Meclisimiz ve belediyelerimiz ortaklaşa yapacağı çalışmalarla Yalova’nın geleceğine uzun süre cevap verecek çevre düzeni planlarını hazırlayarak bakanlık onayına sunacaktır. Amacımız Yalova’da yaşayan halkımıza refah düzeyi yüksek bir yaşam standardı sağlamaktır.

Köylerimize artık sosyal ve kültürel amaçlı projelerle hizmet getirmeye başlayacağız. İlçemizde eğitim, sağlık, spor hizmetlerinde de desteklerimiz sürecek. Siteler Mahallesi’ne 16 derslikli ilkokul ihalesi yapıldı. 2016-2017 yılında bu okulumuz eğitim vermeye başlayacak. Sahil Mahallesi’ne yeni okul inşaatı için arsa temini Çiftlikköy Belediyesi tarafından yürütülmekte. Ayrıca hastanemize 200 bin TL tutarında tıbbi cihaz desteği yapıldı. Amatör spor kulüplerimize malzeme desteğini de yaptık.

Tüm bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta hükümetimizin desteğinin sağlanmasında gayretlerini esirgemeyen milletvekilimiz Sayın Fikri Demirel’e, projelerin hazırlanıp uygulanmasında hassasiyetle takibini yapan Yalova Valimiz Sayın Selim Cebiroğlu’na , İlçe kaymakamımız sayın Cengiz Karabulut’a, İl Özel İdaresi kurum çalışanlarına, İl Genel Meclisi’nde her türlü yatırım kararlarının oy birliğiyle alınmasında emeği geçen tüm İl Genel Meclis Üyelerimize, köy muhtarlarımıza ve bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm halkımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“ Köylerimizle ilgili talepleri yerinde gören inceleyen kısa zamanda hayata geçirilmesinde katkı sağlayan ve desteklerini esirgemeyen milletvekilimiz Sayın Fikri Demirel’e, Yalova Valimiz Sayın Selim Cebiroğlu’na, Kaykamımız Sayın Cengiz Karabulut’a ve İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine teşekkürü bir borç biliriz”


Haber-Foto: Barış Gür

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!