-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Engelliler Günü’nde Çiftlikköy’de muhteşem etkinlik   04.12.2015  
   Çiftlikköy Belediyesi tarafından Özdilek AVM’de düzenlenen yemekli eğlencede Başkan Silpagar engelli vatandaşlarımızla bir araya geldi.
   

Etkinlikte Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyesi engellilerin gösterileri büyük beğeniyle izlendi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, hizmeti toplumun tüm kesimlerine vermeyi hedeflediklerini dile getirerek, kavşak projesi ve yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Alanı Kompleksi ile ilgili bilgiler verdi.

200’ü aşkın engelli ve aileleri Çiftlikköy’de bir araya geldi

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve Eşi Nursel Silpagar’ın ev sahipliğini yaptığı Özdilek’te gerçekleşen yemekli etkinliğe 200’e yakın engelli ve aileleri katıldı. Etkinlikte Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları, Yeni Yaşam Engelliler Derneği Çiftlikköy Şube Başkanı ve Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Afşin Karyağdı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, Ak Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Ogün Şengün, Ak Parti ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Çiftlikköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alper Perihanoğlu da yer aldı.

Başkan Silpagar’a teşekkür plaketi verildi

Etkinlik öncesinde Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Yönetimi tarafından Çiftlikköy’de engellilere yönelik yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Silpagar’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. Ayrıca Folklor Eğitimcisi Emel Hasbulat’a da Başkan Silpagar plaketini verdi. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Çiftlikköy Şube Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Afşin Karyağdı yaptığı konuşmada engelli olmanın bir tercih meselesi olmadığına dikkat çekerek, “Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, önlerini açmak bizim için bir insanlık vazifesidir. Ve inanıyoruz ki çok daha güzel olacak. Özellikle Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a engellilere vermiş olduğu desteklerden dolayı Allah razı olsun diyorum” diye konuştu.

Silpagar,  “Hizmeti toplumun tüm kesimlerine sunuyoruz”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da konuşmasında şunları dile getirdi; “Allahu Teala bir şeyi yaratırken o yarattığının büyüklüğü derecesinde sevgisini de veriyor. Bir engelli annesi, babası inanın öyle bir sevgi ile donatıyor ki, o sevgiyle ben başka bir yerde de karşılaşılabileceğini zannetmiyorum. Annelerin, babaların ellerinden öpüyorum, onlara da teşekkür ediyorum. O sevgi o kadar büyük ki orayla yatıyor, orayla kalkıyor. Benim dikkat ettiğim şey şu, hizmet tüm insanlara verilir. Belli bir yaş grubuna yönelik olarak değil. Biz bir kavşak projesi yaptık, bunu yaparken her yaş grubunun, engellinin, engelsizin rahatça sahile ulaşabileceği şekilde bir kavşak projesi yapıldı. Sahilde bir kafe yaptık, orada bir mesajımız var. O da şu; yanlış anlaşılıyor, engelsiz kafe derken herkese engelsiz. 90 yaşındaki nineye de engelsiz, 5 yaşındaki çocuğa da, gerekirse 6 aylık bebeğin bile emekleyerek o kafeye girebileceği şekilde dizayn edildi. Siz bunu düşündüğünüz zaman, işte insanı ve toplumu düşünmüş oluyorsunuz. Siz insana hizmet vereceksiniz. Herkes o hizmetten yararlanacak.” 

Konuşmaların ardından engellilerden meydana gelen folklor grubunun gösterisi ise beğeniyle izlendi. Gösterilerinin sonunda Türk Bayrağı açan engelli folklorcülerine izleyenler alkışlarla destek verdi. Engellilerin sunduğu gitar dinletisi ve Kafkas oyununun ardından hatıra fotoğrafları çekildi ve etkinlik son buldu. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!