-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Siteler Mahallesine 16 Derslikli İlkokul yapılıyor   03.12.2015  
   Çiftlikköy ilçesi Siteler Mahallesinin en önemli ihtiyaçlarının başında yer alan okul sorunu çözülüyor.
   

Siteler Mahallesinde 16 derslikli okulun yapımı için ihaleye çıkıldı. Yalova Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2015 yılı programında yer alan Çiftlikköy 16 derslikli ilkokulu, Siteler mahallesinde il özel idareye ait arsa üzerinde yapılacağı belirtildi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun da birebir takip ettiği 16 derslikli ilkokul projesinin 22.12.2015 tarihinde ihalesi yapılacak. Deprem yönetmeliği, sığınak yönetmeliği, ısı yönetmeliği ve erişilebilirliğe uygun olarak hazırlanan projenin; Bodrum+ zemin kat+ 3 kattan oluşacak. 3000 metrekare kapalı alanı olan ilkokul projesinde; Beden eğitimi salonu, kantin, laboratuar, atölyeler, müzik dersliği, yabancı dersliği ve ayrıca bahçede spor sahası ile anasınıfı oyun bahçesi bulunuyor. Bütün dersliklerinin Fatih projesine uygun olarak dizayn edildiği ilkokul siteler mahallesinde 480 öğrencinin ihtiyacını karşılayacak.  

Arsa üzerinde yapılacak proje için Bursa Müzeler Müdürlüğü ve Kocaeli kültür varlıkları komisyonundan gerekli izinlerin de alındığı, ihalenin sonuçlanmasının ardından 15 gün içinde yer teslimi, iş bitirme süresinin de 300 gün olduğu belirtilirken 2016 yılının sonunda Eğitim ve öğretime açılması planlanıyor.

Çiftlikköy ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Beşir, Siteler mahallesinde yapılacak olan 16 dersikli ilkokulun, Siteler mahallesinin yanı sıra Sahil mahallesinin de okul ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Beşir “ ilçemizde bulunan Gazi Abdurrahman ilkokulu ve GSD Eğitim Vakfı ilkokulu siteler ve Sahil mahallesinin öğrenci yükünü taşıyorlar. Bazı okullarımızda çiftli eğitim gerçekleştirerek sorunları aşmaya çalışıyoruz. Yeni yapılacak 16 derslikli ilkokul bölgeye geçici bir rahatlık verecek ancak nüfusun artmasıyla birlikte önümdeki 5 yıl sonrası için yeni ihtiyaçlar doğuracak. Bu nedenle bu 16 derslikli okulun yanı sıra mahallenin bir okula daha ihtiyacı var. Yeni yapılacak okulla birlikte ilçe merkezi ve Sultaniye’de ilkkul sayısı 6’ya çıkacak.” dedi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!