-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Atakent Hastanesi uzmanları, bilgilendirmeye devam ediyor   01.04.2015  
   Özel Atakent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Serhan Örnek, çeşitli nedenlerle oluşan dirsek kireçlenmeleri hakkında bilgi verdi.
   

 

 Dr. Serkan Örnek; “Kireçlenmeler, sıklıkla ileri yaşlarda görülen ve eklemlerde tekrarlayan mekanik zorlanmalar sonucu oluşan durumlardır.”

Serkan Örnek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Eklem yüzeyinde kalsiyum tuzlarının birikmesi ile meydana gelirler.  Dirsek kireçlenmeleri ise eklemlerde kıkırdak kaybına bağlı olarak oluşan iltihabi hastalığın adıdır.

İlerleyen yaş ile birlikte dirseklere binen stresin oluşturduğu deformasyonlar, oluşan kırıklar, yaralanmalar ve geçirilen iltihaplar dirsek kireçlenmelerine neden olan etmenlerdir. Kireçlenmeler ağrı ile belirti vermeye başlar. Dökülen kıkırdak dokusunu ortamdan uzaklaştırmak için bölgede iltihaplanma ve şişlik oluşur.

Tedavisi, kireçlenmenin evresi ve şiddetine göre değişiklik gösterir. Erken dönem hastalarda eklemlerin içini temizleme amaçlı artroskopik işlemler uygulanabilir. Eklemlerde çarpılma, şekil bozukluğu olanlar, basit kemik ameliyatları ile düzeltilir.”

Haber: Eda Tan
 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!