-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kıbrıs’a sert tepki   17.04.2021  
   Diyanet-Sen Yalova İl Başkanı Şuayip Akgün yaptığı açıklamada, “KKTC'de Anayasa Mahkemesi’nin, Laiklik ilkesiyle ters düştüğü gerekçesiyle Kur'an kurslarının kapatılması yönünde aldığı karara sert tepki gösterdi. Akgün, “Din eğitimini yasaklamak en başta din özgürlüğünü savunan laiklik ilkesine aykırıdır. Bu ideolojik karardan derhal dönülmelidir” dedi.
   

“Dini eğitim engellenemez”

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Yalova İl Başkanı Şuayip Akgün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin laiklik ilkesine aykırı olduğunu gerekçesi ile Kur’an kurslarının kapatılması yönünde aldığı karar hakkında açıklama yapan Diyanet-Sen Yalova İl Başkanı Şuayip Akgün, “Laiklik din özgürlüğünü teminat altına alır. Din eğitimini yasaklamak için gerekçe gösterilemez. KKTC Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı tamamen ideolojik bir yaklaşımdır. Laiklik tam da bu yaklaşımı engellemek için konulan bir ilkedir. Kimsenin dinini öğrenmesi, din eğitimi alması engellenemez” dedi.

 

Kıbrıs Türklerine tehdit

Din ve inanç özgürlüğüne vurulan bu yargı darbesinin kabul edilemez olduğunu belirten Akgün “Demokrasilerde din ve vicdan özgürlüğü teminat altına alınmıştır. Bu ideolojik kararın zamanlaması da manidardır. Özellikle Kıbrıs Sorununun Uluslararası arenada tekrar tartışmaya açıldığı bir dönemde alınan bu karar Kıbrıs Türklerinin adadaki varlığına ve birliğine yönelik bir tehdittir. Kıbrıs Türkleri üzerinde oynanan bu tehlikeli oyunu da el birliği ile bozacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

Haber/Abdullah Bozkurt

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!