-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Yalova’da sağlık alanında yapılan yatırımlara doymuyor   12.11.2015  
   Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Ünal Küçükyılmaz, Yalova’da 2015 yılında sağlık alanında yapılan yeni yatırımların hizmet vermeye başladığını söyledi.
   

Küçükyılmaz, Yalova'da bugüne kadar verilemeyen anjiyo hizmeti, hastaların başka illere sevkini gerektiğini ancak Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Yalova'ya gönderilen cihazlar sayesinde 17 Ağustos 2015 tarihinden itibaren bu hizmet Yalova'da da yapılmaya başlandığını ifade etti.

“1 Haftada 5 Anjiyo”

Küçükyılmaz, "Bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde ildeki 5 hastaya anjiyo ve stend hizmeti verildiğini söyledi. Küçükyılmaz, "Bugüne kadar hastalarımızı çevre illere göndermek zorundaydık. Ancak ilimize gönderilen cihaz sayesinde artık Yalova'da hastalarımıza anjiyo ve stend takma operasyonlarını yapabiliyoruz. Öte yandan böbrek hastalarımızın da bekledikleri böbrek taşı kırma cihazı da hastanemize geldi. Bununla ilgili eğitimlerin tamamlanmasını bekliyoruz. En kısa sürede o da hizmet vermeye başlayacak. Ben bu hizmetlerin Yalova'ya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

“Kemoterapi Ünitesi ilk hastasını hizmet vermeye başladı”

Küçükyılmaz,”Yalova'da ki kanser hastalarının en büyük beklentisi durumundaki Kemoterapi ünitesi Yalova Devlet Hastanesi bünyesinde resmen hizmete girdiğini ve  ilk hastasını almaya başladığını kaydetti. Küçükyılmaz,” Bundan sonra kanser hastaları açısından çok büyük dert olan başka illere gitme gerekliliğini de ortadan kaldırmış olacak. Bu ünitenin devreye girmesinin önceliklerinden birisi olduğunu da hatırlatan Küçükyılmaz, "Yalova'nın en önemli eksikliklerinden birisi de Kemoterapi ünitesinin olmamasıydı. Halkımızın bizden önemli beklentilerinden birisi de bu ünitenin kurulmasıydı. Geçen hafta itibarı ile kemoterapi hizmetimizi vermeye başladık. Kemoterapi merkezimizi de açtık. İlk hastamıza da hizmet vermeye başladık. Kanser hastalarımız kemoterapi sonrasında çok bitkin oluyorlar. Dolayısıyla çevre illerde yapılan kemoterapi sonrasında çok zorlanıyorlardı. Artık kendi illerinde tedavilerini sürdürecekler. Yalova'mıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Haber-Foto: Barış Gür

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!