-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çiftlikköy Belediyesi, Kasım ayı toplantıları yapıldı   12.11.2015  
   Çiftlikköy Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarına başladı.
   

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar başkanlığında toplanan Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüştü. Çiftlikköy Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen Kasım ayı toplantısı, AK Partili Belediye Meclis üyelerinin bir önceki oturumda yaşadıkları tartışmanın gerginliği içinde devam etti. Bir önceki meclis kararlarının görüşülmesinin ardından, imar komisyon raporları görüşüldü. İmar komisyonuna havale edilen 5 madde komisyon üyelerinin çalışması sonrası meclisin oylamasına sunuldu. İmar komisyonuna havale edilen 1. Madde, Sultaniye köyünde bulunan 158 parselin 1/5000 ve 1/1000 imar planı çalışması, parsellerin tek tek belirtilmediğinden eksik görüşler tamamlandıktan sonra yeniden meclise sunulmasına karar verildi.

İkinci madde, Sahil mah. Dökmetepe mevkii, 4/3 pafta 993 asa 1., 2 ve 3 nolu parseller ile 2942 parsel 158. Parsellerin 1/5000 ve 1/10000 ölçekli uygulama imar planında konut ve ilköğretim alanının kaldırılarak, ticaret alanına dönüştürülmesi talebi, ticaret alanı E:1.80 ve H: 26.50 m talebi ayrıca ilköğretim alanına eşdeğer bir alanda ilköğretim alanı ayrılması talebi komisyonca yapılan çalışmalar neticesinde, ilköğretim alanı için ayrılan alanın mülkiyet sorunu hakkında gerekli bilgiler tam olmadığından belediye meclisince tekrar görüşülmesi meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.  

Üçüncü madde; Yalova Anatolia İnşaat Turizm Gıda Restoran ve San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Çiftlikköy ilçesi 1705 parsel ve 20/2 pafta 4038 parseldeki taşınmazlar için imar plan değişikliği talebi komisyonlarca yapılan çalışmalar neticesinde, mevcut parsellerin imar planında E: 2 olarak geçtiğini söz konusu parsellerin, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında, “ Özel eğitim alanı” olarak imar komisyonunca plan tadilatına itirazların reddi imar komisyonunca uygun görüldü.  

Dördüncü madde; Ömer Yüksel tarafından verilen dilekçede, 15/1 pafta, 4380 parselin ayrık yapı nizamından bitişik yapı nizamına dönüştürülmesi için plan tadilatı talebi komisyonun yaptığı çalışmalar sonucunda uygun görüldüğü bildirildi.

Beşinci madde; Kılıç köyü Şakşak mevkii 1981 parselin konut alanı olarak planlı olduğu, bölgedeki konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla imar palan değişikliği talebi komisyonun çalışmaları neticesinde uygun görüldü. Yazı işleri müdürlüğünün 26.10.2015 tarih ve 408 sayılı hibe araç konulu teklifi meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Bu maddeye göre Çiftlikköy Belediyesi’ne, 2015 model 9 Bin litre kapasiteli çift pompalı Kanal Açma makinesi hibe edildi.

  Gündemin 7. Maddesi olan 2016 yılı bütçesi ve ekleri komisyon raporları konulu teklifi görüşülmesinin ardından Çiftlikköy Belediyesi’nin 2016 yılı tahmini bütçesi 40.000.000,00 olarak teklif edildi. Bu bütçe teklifine göre, 2016 yılında en yüksek bütçe 9.858.000,00 Ekonomik işler ve Hizmetlere ayrıldı. Gündemin son maddesi olan Trafik komisyon kararında Gacık köyünden Yalova iline minibüs taşımacılığı yapılması konusu, resmi taşıtlarla taşımacılık uzatıldığından şimdilik karar alınmasına gerek olmadığına yönelik karar verildi. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!