-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Valilik, kararları uygulamaya başladı   02.03.2021  
    İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 02.Mart Salı günü Vali Vekili Aziz Mercan başkanlığında İç İşleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 02.03.2021 tarihli Genelgesi kapsamındaki tedbirler gündemi ile toplandı.
   

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre Yalova “yüksek riskli” iller grubunda yer alıyor. Bu doğrultuda alınan kararlar şu şekilde açıklandı: Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında; hafta içi günlerde 21.00 - 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Hafta sonlarında ise;  Yalova yüksek risk grubunda yer aldığından sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00 Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00’dan başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak, Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek. Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

 

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşları için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükselti. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek ve bu saatler arasında toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler.

 

Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitim/sınav yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

 

Yalova’da belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri, % 50 kapasite sınırlamasıyla hizmet verebilecek.

Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler yeni bir Hıfzıssıhha Kurul kararı alınıncaya kadar hizmete kapalı tutulacak.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!