-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Dumantepe, "Sanayi alanının doldurulması gerek"   05.11.2015  
   Yalova’nın sanayi alanı olarak görülen Taşköprü’de Organize Sanayi Bölgesinin kurulması isteniyor.
   

Islah OSB’nin oluştuğunu belirten Yalova Sanayiciler Derneği Genel Sekreteri Hikmet Dumantepe, sanayi alanının tümünün OSB’ye alınması gerektiğini söyledi. Yalova Sanayiciler Derneği Genel Sekreteri ve Taşköprü Sanayi Sitesi Başkanı Hikmet Dumantepe, Yalova Sanayiciler Derneğinin birinci amacının Organize Sanayi bölgesi kurulması olduğunu söyledi. Çiftlikköy Gazetesi Muhabirine açıklama yapan Dumantepe, Islah OSB ile Yalova Sanayiciler Derneğinin amacına kısmen ulaştığını ifade etti. Dumantepe; “Yalova sanayiciler derneği kısmen amacına ulaşmış durumda, çünkü ilgili bölgede biz ıslah OSB’yi gerçekleştirdik. Her ne kadar Yalova kamuoyu isteyip de yöneticiler istemese de o gerçekleşti. Aksa, Akkim ve Dow Aksa’nın bulunduğu alan ıslah OSB kapsamı içine girdi. Tabi bir Yalovalı olarak benim istediğim bu değil. Benim istediğim plandaki sanayi alanının tamamının organize sanayi bölgesi olmasıdır. İlgili alan Yalova’ya istihdam ve katma değer sağlasın.”dedi.

‘Yalova’da asgari ücretle geçinemezsiniz’

Çevre düzeni planında 400 dönümlük bir alanın daha sanayi alanı olduğunu ifade eden Hikmet Dumantepe, “OSB’ne katılması gereken 400 dönümlük bir alan daha var, bu plandaki yerleri doldurursak nitelikli sanayiyi buraya getirmemizi sağlar. Dolayısıyla yüksek ücret alan insanlar burada çalışır. Teknoloji yoğun yüksek katma değer bize sağlarlar. Burada çalışan birisi 3-4 bin lira maaş alıp rahatlıkla geçinebilir. Yalova pahallı illerden biri burada asgari ücretle personel çalıştıramazsınız. Burada hangi fabrika bunu yapıyorsa o noktalarda sıkıntı oluşur. Asgari ücretle insanlar burada geçinemez bu mümkün değil. Yalova da bir daire kirası bin lira, asgari ücretle adam çalıştırılırsa bu adam nasıl çalışacak? bu mümkün değil, İlkel bir yaşantı olur. Ama Yalova gibi yerlerde bunu yapamazsınız, yüksek katma değer şart. Dolayısıyla Yalova Sanayiciler deneğinin aslında birinci amacı ıslah OSB’ nin oluşmasıyla gerçekleşmiş oldu. Şimdi bunun yanında bu mevcut arazilerin bu ıslah OSB’nin içine bir şekilde katılması lazım.”dedi.

Ticaret ve Sanayi Odasına Seslendi

 Aksa’nın Yalova’da çıkardığı ham madde başka illerde işleniyor. Niçin Yalova’da işlenmesin? Bunun külfetini Yalova çekiyorsa, nimetinden de Yalova faydalanması lazım. Bunun üzerinde durması gerek kurum Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Ticaret ve sanayi odası eğer bunu düşünemiyorsa, orda sıkıntı vardır. Karbon elyaf dünyada 9 ülkede var bir tanesi Türkiye ve Yalova’dadır. Yani bunun işlenmesi de burada yapılması gerekiyor. Onun için söylediğimiz alanların bir şekilde sanayiye kazandırılması, organize sanayinin oluşturulması ıslah OSB’nin çevrelerinin genişletilmesi, karbon elyafın burada işlenmesi gerekiyor. Bunu Yalovalıların yapması lazım.

Organize Sanayi bölgesinin oluşmasıyla birlikte çevreye ve doğaya duyarlı bir sanayi olacağını belirten Dumantepe, “Bizim burada istediğimiz sanayi çevreyi ve doğayı da kirletmeyecek. Şu anda faaliyet gösteren fabrikalar bu şekilde ilerliyor. 18 senedir burada başkanım en ufak bir rahatsızlığımız olmadı. Küçük sanayi sitesinin bir kısmı oraya çalışmamış olsun hepsi aç kalır. Sektör oraya çalışıyor ve Taşeronlar burada” dedi. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!