-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Trabzon Kültür Turizm ve El Sanatları Tanıtım Tırı Çiftlikköy’de   29.11.2020  
   Trabzon ürünlerini Türkiye geneline tanıtmak için yola çıkan Trabzon Kültür Turizm ve El Sanatları Tanıtım tırı Çiftlikköy'e geldi.
   

Trabzon yöresel lezzetler tırında Trabzon'un meşhur ürünlerinden tereyağı, Trabzon'un ünlü tulum peyniri, kuymaklı peynir, kaşar, bal çeşitleri, çay, fındık, Trabzon peyniri, kemençe ve kurbanlık sürmene bıçağına kadar bütün yöresel ürünler bulunuyor.

Trabzon’un yanı sıra Karadeniz’in birçok meşhur lezzeti bulunuyor

Tırın içinde Kestane, çiçek, kart kovan ve çam balı, dut ve keçi boynuzu pekmezi, fasulye turşusu, kavrulmuş, pikola, natürel ve kabuklu fındık, organik çay, mayıs çayı, pestil küme çeşitleri, tarhana, erişte, makarna, Artvin Yusufeli zeytini, Kars kaşarı, Erzincan tulum peyniri, Trabzon tulum peyniri, Trabzon yağı, telli peynir, golat peyniri, sucuk, Rize kavurması, Trabzon Akçaabat beyaz peyniri, Trabzon hurması, İspir fasulyesi, Trabzon kurabiyesi, marmelat çeşitleri, baton helva, Trabzon kova peynir, Erzurum Göğermiş peyniri gibi meşhur lezzetler bulunuyor. Ayrıca tırda kemençe, sürmene bıçak çeşitleri, kemençe saat, bakır tava ve cezve, bakır demlik ve bandana çeşitleri de yer alıyor.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!