-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Bilgin, pandemi dönemindeki çalışmaları anlattı   17.09.2020  
   Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, gazetemize yaptığı açıklamada Çiftlikköy’de pandemi sürecine girildiği günden bu yana gerçekleştirilen çalışmaları, önlemleri ve denetimleri anlattı.
   

Çiftlikköy’de ilk alınan önlemler

 

Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy’de pandemi süreci başladığı günden bu yana alınan tedbirleri gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’a anlattı.

 

Kaymakam Bilgin, “Kamu binalarımızda hafta içerisinde belirli günlerde, sürekli olarak dezenfektan işlemi yapılıyor. 15 Mart 2020’den beri hiç aksatılmadan yapılan faaliyetimizden biridir bu...

 

Akabinde, camilerin açıldığı günden beri sürekli olarak dezenfektan işlemi yapılıyor ilçede. Tüm vatandaşlarımız seccadelerini kendileri getiriyorlar camiye. Camii girişlerinde maskesi olan-olmayan her vatandaşımıza maske dağıtımı yapılıyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde, belediyeler de dahil olmak üzere ateş ölçümü yapılıyor.

 

İlçemizdeki tüm; berber, bayan kuaförleri, alışveriş merkezleri ve küçük marketler, ticari taksi durakları ve araçların kendileri, pazaryerleri (sosyete pazarı dahil), kıraathane, hamam, sauna, lokanta, restoran, spor merkezleri, sahil bantları, konaklama tesisleri, çay bahçeleri, dernek lokalleri, nikah ve düğün salonları, internet kafe salonları, sinema, tiyatro ve benzeri aktivitelerin bulunduğu yerler, lunaparklar, camiler, halı sahalar, bilardo salonları ve ganyan bayileri olmak üzere 21 konu başlığı altında her hafta, denetime tabi tutuluyor” şeklinde konuştu.

 

Denetimler sürüyor

Denetimlerde yer alan ekipleri açıklayan Kaymakam Bilgin, “Denetleme ekiplerinin içerisinde, Tarım Orman Müdürlüğü’nde görevli gıda uzmanı personeller, Sağlık Müdürlüğü’nden uzman ekipler var. Kolluk kuvvetleri, bölgesine göre jandarma, emniyet ekipleri ve zabıtalar yer alıyor. Bu ekiplerin haricinde, hangi mahalle veya köyde denetim yapılıyorsa o mahallenin muhtarı yer alıyor. Meslek guruplarına göre oda başkanları denetleme faaliyetlerine katılım gösteriyor” dedi.

 

Kurallara uymayanlara idari para cezası başladı

İlk aylarda uyarı şeklinde olan denetimleri sonrasında hem uyarı hem de yaptırım uygulandığını belirten Kaymakam Bilgin, “İçişleri Bakanlığının bize ilettiği genelgeye göre ilk birkaç ay sürekli uyarı şeklinde ikazda bulunduk. Neticede yeni gelmiş bir bulaşıcı hastalık. Tüm kolluk kuvvetleri, vatandaşlarımıza ilk birkaç ay sadece uyarıda bulundular. Şu an yapılan denetimlerde uyarı ile birlikte idari yaptırım cezası uygulanıyor.

En çok maske kuralına uyulmuyor. 13.09. 2020 Pazar günü, Çiftlikköy’de 142 kişiye idari para cezası kesildi. Şu an Çiftlikköy’de tüm ana caddeler ve sahil bandında denetleme yapılıyor. Pazar kurulduğu günler hem pazar alanının etrafı, hem pazar alanının içi, pazar esnafı ve vatandaşlar denetime tabi tutuluyor” açıklamasını yaptı.

 

Denetimler sonuç veriyor

Aralıksız devam eden denetimlerin caydırıcı özelliği olduğunun altını çizen Kaymakam Ömer Bilgin, “Denetlemelerin kesinlikle faydası oluyor. Cezaların, caydırıcı özelliği var. Vatandaş diyor ki ‘’Kaymakam sahada, Belediye Başkanı sahada, tüm kurum müdürleri sahada, bize düşen kurallara uymak’’ şeklinde düşünüyorlar.

 

12 tane denetleme ekibimiz var

Çiftlikköy ilçesinde 12 tane denetleme ekibimiz var, kurum müdürlerini de dahil ettiğimizde. Denetleme ekiplerimiz maske denetimini her gün, 24 saat gerçekleştiriyorlar. Maske takmayanlara kesinlikle taviz vermiyoruz. Yüzde yüz başarı için, hepimizin bilinçli hareket etmesi gerekiyor” İfadelerini kullandı.

 

Kaymakamlık eğitime destek verecek

Kaymakam Ömer Bilgin, “Bir toplantı gerçekleştirdik. Covid-19 kapsamında bulaş riskini önlemek için ‘Ne yapabiliriz?’ dedik. Toplantımızın amacı buydu. Okullarımızın neye ihtiyacı olur, bunu konuştuk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tüm okullarımıza, güvenlik, zabıta, sağlık çalışanları ile birlikte okullar denetlensin, eksik olan ihtiyaçlar tespit edilsin, Kaymakamlık olarak ne yapacağımızı tekrar değerlendiririz’ dedik.

 

Çiftlikköy yüz yüze eğitim noktasında önemli bir adım attı. Anaokulu ve birinci sınıflar açılacak. Fakat biz tüm okullar açılacakmış gibi düşünerek ona göre önlemlerimizi alıyoruz. 19.09. 2020 Cuma gününe kadar, tüm okullardan veri toplamaya devam edeceğiz. Cuma günü yapacağımız toplantıyla da gerekli önlemler için değerlendirme yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Destek okullar belirlendi

İmkanı olmayan öğrencileri eğitimle buluşturacak bir proje hazırladıklarını belirten Kaymakam Ömer Bilgin, “Destek Okul” projesini anlattı.

Kaymakam Bilgin, “Dört okulumuzu destek okulu yaptık. Ayrı ayrı bölgelerde. Amaçları da EBA’ya ya da interneti olmayan çocuklarımız okula geliyorlar, bu okullarda eğitimini alıyor. Aynı şekilde çocuklarımıza dezenfektan, kolonya ve maske vereceğiz.

Öğrencilerimizin bilgisayarı, interneti olmayabilir. Yeni bir eve taşınmış veya geçici olarak bu imkanlara ulaşamıyor olabilir. Eğitim almak isteyen ama imkanları uzaktan eğitime el vermeyen çocuklarımızı bu şekilde eğitimle buluşturmayı düşünüyoruz.

Destek okulları zorunlu değil ama destek okullarımızdaki imkanları kullanmak isteyen çocuklarımıza kapılarımız her zaman açık” şeklinde konuştu.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!